Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 28 (7029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Primul spital din țară certificat cu standard anti-șpagă este Spitalul de Urgență Suceava

Luni, 4 Februarie 2019 (12:51:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este primul din România care este certificat oficial că a implementat sistemul de management anticorupție, primul standard internațional cu un asemenea obiectiv, respectiv ISO 37001:2016.

Managerul SJU, Vasile Rîmbu, a declarat că certificatul a fost înmânat reprezentanților spitalului într-un cadru oficial, în prezența reprezentanților Ministerului Sănătății, Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Direcției Naționale Anticorupție, Poliției etc și că scopul standardizării acestui sistem este de a pune pacienții pe poziție de egalitate în fața serviciilor medicale acordate în spital, indiferent de poziția socială și veniturile acestora. Măsurile impuse de standardul anti-șpagă sunt menite să reducă practicile incorecte și vizează nu doar comportamente care se referă la bani dați în plic sau strecurați în buzunarul personalului din spital, ci și raporturile dintre medicii prescriptori și furnizorii de medicamente, cadourile, „ospitalitatea”, donațiile și beneficiile similare, angajările, precum și achizițiile pe care le face unitatea medicală. Vasile Rîmbu a subliniat că la auditul realizat în vederea implementării standardului, la capitolul „vulnerabilități la practici incorecte” au fost avute în vedere toate palierele, „de la manager la portar”.

În cadrul managementului anti-mită, printre alte măsuri, spitalul a fost împânzit de afișe prin care cei care intră în spital sunt fi informați că în această unitate medicală plicul cu bani nu-ți aduce servicii medicale mai bune.

Rîmbu a mai spus că implementarea standardului anti-mită cu siguranță nu va eradica fenomenul de corupție, dar este o garanție ridicată a unui comportament etic. Practic, se creează un cadru pentru aplicarea măsurilor anticorupție, iar certificarea este o garanție a eforturilor depuse de spital pentru a combate faptele de dare și luare de mită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul spital din țară certificat cu standard anti-șpagă este Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 10634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Primul spital din țară certificat cu standard anti-șpagă este Spitalul de Urgență Suceava3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei