Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 24 (7025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Transportatorii suceveni se pregătesc să declanşeze proteste ample în luna februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transportatorii suceveni au anunţat că luna viitoare vor declanşa ample mişcări de protest, atât în judeţ, cât şi la nivel naţional. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), suceveanul Alin Creţu, a declarat că transportatorii vor ieşi în stradă în semn de protest faţă de neimplicarea Guvernului României în rezolvarea mai multor probleme semnalate de transportatorii din întreaga ţară. „Organizăm aceste proteste după ce cel mai important sector economic din ţară este neglijat total de politicieni”, a subliniat Alin Creţu. El a spus că, potrivit datelor statistice ale BNR, transporturile autohtone au avut un aport semnificativ în balanţa de plăţi a României. Alin Creţu a spus că aproximativ şase miliarde de euro reprezintă contribuţia acestui sector de activitate, suma provenind doar de la transporturile prestate în cadrul unor operaţiuni de export de servicii.
„În plină dezbatere europeană a noilor modificări legislative aplicabile sectorului de transporturi la nivel european şi în contextul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Europei, Guvernul se <întoarce cu spatele> la solicitările transmise de FORT şi refuză dialogul, în timp ce Ministerul Transporturilor se află sub o conducere interimară după ce a <beneficiat> de prestaţia unui ministru care a generat un întreg haos în acest sector de activitate”, a spus prim-vicepreşedintele FORT.
Alin Creţu a precizat că solicitările FORT de a se întâlni cu reprezentanţii Guvernului României nu au primit un răspuns favorabil, cu toate că agenda discuţiilor este una extrem de importantă pentru viitorul transporturilor rutiere. El a adăugat că refuzul de a dialoga este inexplicabil, mai ales dacă ţinem cont de aportul transporturilor autohtone la bugetul de stat. „Urmare a acestei situaţii, FORT anunţă ample mişcări de protest în a doua jumătate a lunii februarie, într-o ultimă încercare de a sensibiliza membrii Guvernului să accepte dialogul”, a declarat Alin Creţu.

El a amintit că în urmă cu două săptămâni FORT, împreună cu asociaţiile de transport membre, a solicitat Guvernului României intrarea într-un dialog constructiv şi eficient pentru a asigura atât reprezentarea intereselor României în Europa, cât şi stabilitatea legislativă de care transporturile autohtone au nevoie.

 

FORT solicită renunţarea la supra acciza aplicată carburanţilor

Alin Creţu a spus că FORT a transmis Guvernului României o adresă oficială în vederea organizării urgente a unei întâlniri în cadrul căreia să se discute mai multe revendicări extrem de importante, respectiv dezvoltarea responsabilă a infrastructurii de transport şi respectarea termenelor lucrărilor contractate, renunţarea din februarie 2019 la supra acciza aplicată carburanţilor, constituirea urgentă, împreună cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, în cadrul Guvernului, pentru monitorizare şi intervenţie legislativă la nivel european sau modificarea urgentă a legislaţiei transporturilor pentru combaterea activităţilor ilegale din domeniu. Alin Creţu a adăugat că o altă revendicare este şi anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011.

„Din cauza faptului că nici până la această dată Guvernul nu a dat curs solicitării de dialog, conducerea FORT a decis reluarea protestelor la nivel naţional, începând cu organizarea unei ample manifestări în Piaţa Victoriei, în data de 21 februarie”, a spus Alin Creţu. El a mai precizat că la protest vor participa reprezentanţi ai tuturor asociaţiilor de transportatori membre FORT, ce se vor deplasa la Bucureşti cu mijloace de transport mărfuri şi pasageri, oprind activitatea pentru o perioadă nedeterminată. Alin Creţu a mai afirmat că FORT îşi reafirmă în continuare dorinţa de a dialoga cu Guvernul României, în încercarea de a găsi cele mai bune soluţii pentru supravieţuirea şi dezvoltarea acestui sector de activitate, acţiunile de protest anunţate în luna februarie reprezentând ultima soluţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii suceveni se pregătesc să declanşeze proteste ample în luna februarie.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Transportatorii suceveni se pregătesc să declanşeze proteste ample în luna februarie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei