Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 24 (7025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Victime neajutorate

Bătrânii dintr-un sat sucevean, prădaţi unul după altul de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte multe furturi au fost comise în acest debut de an în satul sucevean Capu Codrului, în comuna Păltinoasa, localnicii fiind deja exasperaţi de această problemă. În mare majoritate victimele sunt persoane vârstnice, care locuiesc singure, ceea ce face faptele şi mai grave. Autorii le fură bunuri pe care le găsesc prin anexe, însă, mai grav, pătrund şi în case, de unde au furat sume de bani, până la o valoare de 600 de euro. Din toate informaţiile şi datele oferite de localnici rezultă că autorii sunt din numeroasa comunitate de romi din Capu Codrului. Problema este că autorii sunt minori, care sunt trimişi la furat de adulţii din familie tocmai pentru că ştiu că minorii au răspundere penală limitată ori chiar nu răspund penal deloc, cum este cazul autorilor până în 14 ani.

Primarul comunei Păltinoasa, Eduard Rudolf Wendling, ne-a declarat că problema este într-adevăr una serioasă, localnicii venind aproape zilnic la primărie pentru a se plânge de aceste furturi care s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă.

El a explicat că la Capu Codrului sunt foarte multe case locuite de bătrâni singuri, victimele cele mai „sigure” pentru hoţi. Satul este destul de depopulat, astfel că mare parte din populaţie este formată din vârstnici.

„Au mai fost furturi la Capu Codrului, însă acum fenomenul este mai puternic ca niciodată. Avem iluminat public în tot satul, însă furturi sunt comise aproape în fiecare noapte”, a precizat Eduard Rudolf Wendling.

Primarul a spus că speră ca până de Paşte va fi disponibil un sistem de monitorizare video aflat în curs de implementare, care presupune 80 de camere video amplasate pe raza comunei.

La Capu Codrului există iluminat public pe tot parcursul nopţii, însă poliţiştii de la Păltinoasa au solicitat, suplimentar, pază umană. Deocamdată, nu există nici un paznic la Capu Codrului.

La Postul de Poliţie Păltinoasa lucrează trei agenţi, cu tot cu şeful de post. Şeful de post Vasile Grumăzescu a fost însă o bună perioadă de timp în concediu medical, după ce a căzut victimă unei infracţiuni de ultraj. După cum am mai relatat în cotidianul nostru, pe 30 decembrie 2018, chiar la Capu Codrului, şeful de post şi o colegă, care făceau serviciu de control trafic, au fost loviţi de doi bărbaţi, tată şi fiu, care se află acum în stare de arest preventiv, puşi sub acuzare de procurorii de la Gura Humorului pentru ultraj. Şeful de post a suferit leziuni serioase, printre care o fractură de piramidă nazală.

Poliţiştii de la Păltinoasa au o serie de date despre autorii furturilor şi încearcă să recupereze din bunurile furate.

Marea problemă cu furturile de acest gen, din casele bătrânilor singuri, este că se poate ajunge uşor la violenţe. Chiar dacă autorii nu ar avea intenţia de a-l agresa pe proprietar, dacă sunt surprinşi la furat pot reacţiona violent. Astfel de furturi se pot transforma uşor în tâlhării ori chiar în fapte şi mai grave, din sfera marii violenţe.

În aceste condiţii, ar fi necesar ca furturile din această perioadă de la Capu Codrului să fie tratate la modul serios de poliţişti, inclusiv la nivelul conducerii Poliţiei Judeţene.

În satul Capu Codrului locuiesc în jur de 700 de persoane de etnie romă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrânii dintr-un sat sucevean, prădaţi unul după altul de hoţi.
 Vizualizări articol: 5766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bătrânii dintr-un sat sucevean, prădaţi unul după altul de hoţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei