Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 24 (7025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Virginel Iordache: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului, pentru ca apoi să-i poată imputa lipsa de performanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache consideră că încăpăţânarea şi cerbicia cu care preşedintele României, Klaus Iohannis, refuză să numească de mai multe săptămâni propunerile PSD pentru funcţiile de ministru la Transporturi şi Dezvoltare demonstrează că şeful statului nu a înţeles importanţa demnităţii publice în care se află şi nici cum funcţionează un stat de drept, acesta continuând să se creadă primar la Sibiu, „unde s-a comportat ani de-a rândul ca pe propria moşie cu bunurile statului şi cu cei din subordinea sa”.

„Se vede treaba că domnia sa a uitat, de când se află la Cotroceni, că este preşedintele tuturor românilor şi nu doar al acelora care îi împărtăşesc opiniile sau opţiunile politice. Drept urmare, ţine o întreagă ţară în şah, blocând două ministere extrem de importante pentru dezvoltarea României, fără a se sinchisi să ofere măcar explicaţii suficient de pertinente cetăţenilor cu privire la poziţia sa”, a spus Virginel Iordache. El a arătat că prin acest comportament preşedintele României blochează investiţiile aşteptate de români, la infrastructura de transport şi la dezvoltarea locală. Iordache a arătat că prin expresia „PSD trebuie să-mi dea două propuneri care să mă convingă că ministerele vor fi bine conduse”, Klaus Iohannis a făcut în mod clar aprecieri de oportunitate, uzurpând practic funcţia prim-ministrului, singurul în măsură să conducă Guvernul şi să stabilească componenţa şi competenţa echipei guvernamentale.
Senatorul PSD a mai adăugat că românii trebuie să ştie că nici un preşedinte al României, până la Klaus Iohannis, nu a cerut miniştrilor propuşi pentru numire cazierul judiciar, vreo declaraţie pe propria răspundere sau alte asemenea pretexte fără cadru legal. „Ca să demonstrăm reaua-credinţă a domnului Iohannis, trebuie neapărat să le amintim românilor faptul că nici unul dintre miniştrii tehnocraţi numiţi în <Guvernul lui>, aşa cum îl numea domnia sa, nu a avut anexate la propunerea de numire cazierul judiciar sau alte declaraţii care acum sunt pretinse în mod forţat de preşedintele ţării. Se vede treaba că legea, în viziunea preşedintelui, este una pentru apropiaţii lui şi alta pentru cei din PSD”, a declarat Virginel Iordache.

Pe de altă parte, el a spus că este cunoscut faptul că Lia Olguţa Vasilescu a fost numită de trei ori, chiar de Klaus Iohannis, în funcţia de ministru în guvernele ultimilor doi ani. „De ce atunci n-a pus în nici un fel problema competenţei, a oportunităţii sau a legalităţii? Este evident pentru oricine că nimic nu s-a schimbat, cu excepţia intereselor şi atitudinii abuzive a lui Iohannis, care în loc să-şi vadă de atribuţiile constituţionale, se ocupă doar de campania electorală pentru al doilea mandat”, a mai precizat senatorul PSD. El a subliniat faptul că preşedintele ţării doreşte să blocheze activitatea Guvernului, pentru ca apoi să-i poată imputa lipsa de performanţă.
„Din păcate, prin atitudinea avută şi pe care continuă să o aibă, Klaus Werner Iohannis este departe de ceea ce aşteaptă românii de la instituţia prezidenţială, pe care acesta o reprezintă, arătând, prin deciziile sale, un dispreţ total faţă de interesele ţării şi ale românilor”, a spus Iordache, el adăugând că în momentul de faţă se vede din ce în ce mai clar că România nu mai are nevoie de acest tip de preşedinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului, pentru ca apoi să-i poată imputa lipsa de performanţă.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 9 voturi
Virginel Iordache: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului, pentru ca apoi să-i poată imputa lipsa de performanţă1.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei