Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 20 (7021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de hotărâre

Sancţiuni aspre pentru taximetriștii suceveni care nu utilizează serviciile de dispecerat autorizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 400 de taximetriști suceveni care prestează servicii de transport de persoane în regim de taxi în municipiul Suceava, precum și cei 30 taximetriști autorizaţi pentru transport bunuri în regim de taxi riscă noi amenzi, cuprinse între 1000 și 2500 de lei, conform unui proiect de hotărâre de Consiliu Local care va fi discutat la finele lunii.

Propunerile au fost formulate de iniţiatori – primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, după ce la Primăria Suceava au fost înregistrate numeroase reclamaţii referitoare la refuzul curselor, neutilizarea aparatelor de taxat, dar și lipsa autovehiculelor de taxi disponibile la comenzi efectuate prin dispecerat.

 

Utilizarea de servicii de dispecerat neautorizate

Astfel, conform unor modificări propuse la reglementările de organizare și desfășurare a transportului de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei utilizarea de servicii de dispecerat neautorizate de Primăria Suceava, inclusiv aplicaţiile informatice mobile oferite de alte entităţi decât dispeceratele de taxi autorizate.

 

Retragerea autorizaţiei de taxi – măsură complementară

Tot cu amendă cuprinsă între 1000 și 2500 de lei se sancţionează, conform proiectului de hotărâre, practicarea serviciului de transport în regim de taxi fără a avea în funcţiune aparatura de comunicare cu dispeceratul taxi, ori dacă aceasta este nefuncţională.

Pe lângă amenda contravenţională, în cazul practicării în mod repetat a acestui serviciu, fără aparatura de comunicare cu dispeceratul, în funcţiune, se va aplica și sancţiunea de retragere a autorizaţiei de taxi.

Aceste măsuri vin să reglementeze o situaţie neplăcută semnalată de tot mai mulţi suceveni – deși sună la dispeceratele taxi pentru a comanda o mașină, răspunsul primit este că nu există vreuna disponibilă, deși pe traseu se pot observa zeci de taxiuri care stau în staţii, fără clienţi. Situaţiile respective apar ca urmare a refuzului inexplicabil al unora dintre taximetriști de a mai răspunde la comenzile primite prin dispecerat, aceștia preferând să aștepte în staţii curse „babane” - adică pe distanţe mari, prin judeţ sau chiar mai departe, chiar de asta înseamnă să-i refuze în mod repetat și de multe ori nepoliticos pe cei care vin la mașină și le solicită serviciile pentru curse în oraș, considerate „neprofitabile”.

 

Sancţiuni pentru dispeceratele taximetriștilor

Noile sancţiuni propuse să fie puse în aplicare în Suceava îi vizează nu doar pe transportatori, ci și pe cei care răspund de organizarea acestora, prin intermediul dispeceratelor de taxi.

Astfel, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei dispeceratele de taxi, pentru încheierea sau menţinerea de contracte de dispecerat fictive, cu transportatori care nu utilizează efectiv serviciile de dispecerat sau nu preiau, în mod repetat și nejustificat, comenzi ale clienţilor.

Pe lângă amenda contravenţională, în cazul încheierii sau menţinerii în mod repetat de astfel de contracte, se va aplica și sancţiunea complementară de retragere a autorizaţiei de dispecerat taxi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni aspre pentru taximetriștii suceveni care nu utilizează serviciile de dispecerat autorizate.
 Vizualizări articol: 2107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sancţiuni aspre pentru taximetriștii suceveni care nu utilizează serviciile de dispecerat autorizate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei