Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 20 (7021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Mica Unire, sărbătorită la cea mai veche instituţie de învăţământ din zona Fălticeni, Şcoala „Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni a sărbătorit miercuri, 23 ianuarie, în ajunul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, 177 de ani de existenţă. Manifestările au început la bustul primului domnitor al Principatelor Unite şi al statului naţional România, Alexandru Ioan Cuza, bust aflat în faţa şcolii. Aici au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea conducerii şcolii, a cadrelor didactice, a elevilor şi a Asociaţiei Părinţilor „Artur Gorovei”.

„Sărbătorim 177 de ani de existenţă, ani în care cu mândrie şi devotament cadrele didactice şi-au îndeplinit misiunea nobilă de formatori de caractere. Şcoala <Alexandru Ioan Cuza>, cea mai veche din zona Fălticeni, şi-a început activitatea în anul 1842, sub denumirea de <Şcoala Domnească>. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a vizitat de două ori această instituţie de învăţământ, în anii 1860 şi 1864. Ulterior, în anul 1900, şcoala a primit numele domnitorului. Printre cei care au scris pagini în istoricul şcolii se numără nume remarcabile ale artei, culturii, literaturii şi ştiinţei, recunoscute la nivel naţional”, ne-a spus prof. Daniela Ilincăi, directorul şcolii. Au rămas definitiv în istoria şcolii şi în galeria personalităţilor culturii româneşti foştii elevi sau profesori: Nicu Gane, Eugen Lovinescu, Artur Gorovei, Ion Dragoslav, Horia Lovinescu, Vasile Ciurea, Aurel G. Stino, Grigore Ilisei, Ştefan Sorin Gorovei.

Premergător zilei de 24 Ianuarie, cadrele didactice şi elevii au desfăşurat o serie de activități menite să evidenţieze însemnătatea Micii Uniri, dar şi personalitatea domnitorului. După cuvântul de deschidere al directorului şcolii, prof. Daniela Ilincăi, profesorul de istorie Adrian Vieru a prezentat importanţa zilei de 24 Ianuarie în istoria României, dar şi pentru Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Mica Unire din 1859 fiind primul pas spre România Mare.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu expoziţii şi momente artistice dedicate Unirii, după care a urmat un moment mult aşteptat, şi anume premierea câştigătorilor concursului „Participă activ, colectează selectiv”, iniţiat de către Primăria municipiului Fălticeni, concurs în cadrul căruia Şcoala „Al.I. Cuza” s-a clasat pe locul IV la nivel de municipiu. Din banii primiţi, clasele cu cele mai bune rezultate în colectarea deşeurilor reciclabile au fost recompensate cu mobilier şcolar nou, table magnetice, laptopuri şi calculatoare, imprimante, videoproiectoare şi alte obiecte necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii didactice.

La finalul manifestării, cadrele didactice şi elevii au dat mână cu mână în Hora Unirii din curtea şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mica Unire, sărbătorită la cea mai veche instituţie de învăţământ din zona Fălticeni, Şcoala „Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mica Unire, sărbătorită la cea mai veche instituţie de învăţământ din zona Fălticeni, Şcoala „Alexandru Ioan Cuza”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei