Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 20 (7021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Patrimoniul cultural româno-turc”, proiect european la Colegiul Național „Petru Rareș”

Vineri, 25 Ianuarie 2019 (11:04:26)

 

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a găzduit, joi, 24 ianuarie, activitățile prilejuite de proiectul european „Patrimoniul cultural româno-turc”, în cadrul căruia au fost implicate aproximativ 100 de persoane. Partenerii din Turcia au fost invitați să asiste la o demonstrație a Clubului de robotică a colegiului, coordonat de prof. Anca Greculeac, director adjunct al liceului. De asemenea, au fost aplaudate momentele de virtuozitate ale elevilor Alisia Ghiuță, Dragoș Bucatariu, Teodora Vlădianu, Paula Poenaru, Andrada Antoneac și Elena Ailenei, îndrumați de prof. Cristian Doboș. Remarcabilă s-a dovedit prezența Ansamblului „Luca Arbure”, instructor V. Vilegea, un grup de oameni dedicați folclorului românesc, niște tineri frumoși care au dansat și au purtat cu eleganță și naturalețe costume naționale autentice, oferind bucurie celor prezenți prin calitatea actului artistic. Atelierele la care elevii români i-au invitat pe colegii lor turci au fost considerate foarte atractive, iar seara s-a încheiat cu plecarea oaspeților către locurile de cazare, copiii din Turcia fiind parte, pentru trei zile, a familiilor elevilor CNPR. Următoarele zile presupun o deplasare la Mânăstirea Voroneț și la alte obiective din localitatea Gura Humorului, vizitarea punctelor de interes ale orașului Suceava, evenimente așteptate cu bucurie de toți. Echipa de proiect a părții române este coordonată de prof. Laura Salciuc, printre cei implicați numărându-se prof. Dana Busuioc, prof. Marilena Sibechi, prof. Adina Adam, prof. Maria Ciobîcă și prof. Cristian Doboș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Patrimoniul cultural româno-turc”, proiect european la Colegiul Național „Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Patrimoniul cultural româno-turc”, proiect european la Colegiul Național „Petru Rareș”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei