Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 20 (7021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Creștere îngrijorătoare

Consumul de alcool, a doua cauză a accidentelor mortale din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanț a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava cu privire la accidentele rutiere grave de anul trecut scoate în evidență o problemă majoră, alcoolul la volan fiind a doua cauză a accidentelor grave care au avut loc în 2018 pe șoselele din județ. Statisticile arată o creștere îngrijorătoare a numărului de accidente grave și de morți, din cauza consumului de alcool. Din păcate, vorbim de o realitate pe care o vedem zilnic pe buletinele de presă ale poliției județene. În județ sunt mulți șoferi care și-au făcut un obicei din a se urca băuți la volan, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Iar cei prinși de polițiști băuți la volan reprezintă până la urmă doar un mic procent din totalul celor aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Conform analizei de bilanț a polițiștilor, conducerea sub influența alcoolului a fost cauza a 25 de accidente grave produse anul trecut în județul nostru, cu trei în plus față de 2017. Situația stă și mai rău la capitolul consecințe ale celor 25 de accidente: 13 persoane decedate (+6 față de anul precedent), 21 persoane rănite grav (+2) și 15 rănite uşor (+8). Asta în condițiile în care și anul 2017 a fost unul cu multe accidente care au avut în prim plan consumul de băuturi alcoolice.

Inclusiv cel mai grav accident care a avut loc anul trecut în județul Suceava, cel în care au murit cinci tineri, la Vadu Moldovei, s-a produs tot pe fond de consum de alcool. Un tânăr șofer, băut, a pierdut controlul într-o curbă și a intrat cu autoturismul sub un tir.

Doar viteza neadaptată la condițiile de drum a făcut anul trecut mai multe victime în accidente decât consumul de alcool. Asta în condițiile în care la categoria viteza neadaptată la condițiile de drum intră foarte multe tipuri de accidente.

 

Număr mare de pietoni accidentaţi mortal

A doua problemă majoră, după consumul de alcool la volan, este cu accidentele în care au căzut victime pietoni. Traversarea neregulamentară a pietonilor a fost cauza a 40 de accidente grave, soldate cu 9 persoane decedate și 31 rănite grav.

Alte 25 de accidente grave s-au produs din cauza neacordării de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversare. În urma celor 25 de accidente au murit 8 pietoni, 19 au fost răniți grav și 4 răniți ușor. Numărul de accidente pe trecerea de pietoni este în creștere mare față de anul 2017.

Reamintim că în urma accidentelor rutiere grave care au avut loc anul trecut pe raza județului Suceava s-au înregistrat 84 de morți. Pe de o parte, s-a înregistrat o scădere cu 20 a numărului de persoane decedate. Este cea mai mare scădere în cifre absolute la nivel național și cel mai mic număr de persoane decedate din ultimii 6 ani în județul Suceava. 

Pe de altă parte, chiar și așa, Suceava a rămas tot pe primul loc la număr de morți în accidente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de alcool, a doua cauză a accidentelor mortale din Suceava.
 Vizualizări articol: 2821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de alcool, a doua cauză a accidentelor mortale din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei