Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 11 (7012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O sută de ani

Drumarii îşi marchează Centenarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2019 marchează Centenarul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, structură care are în subordine şi drumurile naţionale din judeţul nostru, prin Secţiile de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

Într-un comunicat al DRDP Iaşi se arată că, potrivit decretului regal semnat în ianuarie 1919 de către Majestatea Sa Regele Ferdinand I, fostele direcţii judeţene de poduri şi şosele au fost reorganizate în „direcţiuni de poduri şi şosele”.

În anii următori, aceste structuri au suferit mai multe transformări de natură organizatorică. În decembrie 1990, a fost înfiinţată Regia Autonomă Administraţia Naţională a Drumurilor, iar Direcţiile de Drumuri şi Poduri reprimesc denumirea de Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri, denumire valabilă şi în prezent.

În momentul de faţă, DRDP Iaşi desfăşoară activităţi de administrare a drumurilor naţionale în opt judeţe, respectiv Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea, având în administrate peste 3.200 de kilometri de drumuri naţionale.

Inginerul Ovidiu Mugurel Laicu, directorul general regional al DRDP Iaşi, a transmis: „În calitate de continuatoare a Direcţiunii a IV-a de Drumuri şi Poduri, înfiinţată prin decret regal de Majestatea Sa Regele Ferdinand I, DRDP Iaşi are o responsabilitate imensă în acest an centenar. În primul rând, ne propunem să ducem la bun sfârşit marile proiecte de infrastructură ale Moldovei – variante ocolitoare la profil de autostradă sau modernizări de drumuri naţionale strategice. În al doilea rând, ne propunem recâştigarea şi apărarea blazonului de administratori ai drumurilor naţionale. Astfel, dacă ultimul secol a fost unul al transformărilor instituţionale, Centenarul DRDP Iaşi ne dorim să fie unul al recâştigării încrederii românilor în breasla drumarilor. Iar acest lucru suntem conştienţi că nu se poate face decât prin execuţia unor lucrări de calitate şi, mai ales, prin intervenţii prompte pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, pentru creşterea siguranţei şi a nivelului de confort pe drumurile naţionale care străbat Moldova”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii îşi marchează Centenarul.
 Vizualizări articol: 1311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumarii îşi marchează Centenarul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei