Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 11 (7012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inima sălbatică a Europei

Spectaculoase fotografii cu animale din Bucovina, expuse la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bogăţiile naturale ale României, printre care se găsesc spectaculoase fotografii cu peisaje şi animale din Bucovina, sunt prezentate la Bruxelles, în cadrul expoziţiei Europe's Wild Heart (Inima sălbatică a Europei), inaugurată cu ocazia preluării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Expoziţia, care prezintă imagini surprinse de unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi de wildlife din România, printre care şi suceveanul Stelian Bodnari, are loc în Clădirea Europa, care găzduieşte reuniunile Consiliului European, ale Consiliului UE şi ale altor organisme la nivel înalt.

Imaginea unui pui de ciută, ghemuit pe pământ, în încercarea de a se ascunde de potenţialii prădători, a fost aleasă de reprezentanţii Asociaţiei Wild Bucovina pentru a fi expusă la Bruxelles.

„În misiunea noastră de observare a faunei sălbatice, într-o zi călduroasă, la începutul verii, întâlnim lângă un pârâiaş într-o pădure din Obcina Feredeului un viţel de ciută, venit pe lume de câteva zile. Ciuta îl veghea din apropiere încercând să ne distragă atenţia. Doar câteva clipe am stat în preajma lui observându-l şi fotografiindu-l. Ne-am retras imediat fără a-l atinge sau deranja în vreun fel, cu mulţumire în suflet că o noua generaţie prinde viaţă în munţii Bucovinei”, a povestit autorul fotografiei, Stelian Bodnari, copreşedinte al asociaţiei Wild Bucovina.

Alte fotografii spectaculoase, cu zimbri, râşi, căprioare şi cerbi etc., sunt realizate de fotografi cu renume în domeniu - Mihai Baciu, Cosmin Berghean, Dorin Bofan, Diana Buzoianu, Andreea Cîra, Lucian Ciobanu, Richard Constantinoff, Dan Dinu, Tony Hampel, Alexandra Ion, Sebastian Mastahac, Silviu Matei, Norbert P. Moraru, Zoltan Gergely Nagy, Daniel Petrescu, Marius Petric, Adrian Petrisor, Richard Steel, Şerban Gabriel, Vlad Suheschi şi Rollin Verlinde, curatorul expoziţiei fiind  cunoscutul fotograf George Dian Balan de la Miracle of Wildlife.

România are una dintre cele mai bogate biodiversităţi din Europa, cu cele mai mari suprafeţe de păduri virgine sau păduri de fag din Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO şi cele mai mari populaţii de urs, lup sau râs de pe continent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectaculoase fotografii cu animale din Bucovina, expuse la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 3899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Spectaculoase fotografii cu animale din Bucovina, expuse la Bruxelles4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei