Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 276 (6986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie finală

Doi fraţi, condamnaţi pentru că intimidau şi şantajau elevi de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din Suceava au fost condamnaţi ieri definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava, după ce au fost găsiţi vinovaţi de faptele pentru care procurorii au dispus trimiterea în judecată. Este vorba de Adi Samuel Covaci, de 21 de ani, şi de Dumitru Covaci, de 19 ani.

Cei doi au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni grave, tâlhărie şi şantaj, fiind acuzaţi că au acostat în mai multe rânduri doi copii în vârstă de 15 şi 16 ani, elevi de clasa a IX-a, pe care i-au intimidat şi apoi şantajat, pentru ca în cele din urmă să-i deposedeze de un telefon mobil şi de suma de 200 de lei. Elevii au fost acostaţi chiar în faţa liceului în care învaţă şi au fost avertizaţi de fraţi că sunt plătiţi de cineva pentru a-i bate.

Cei doi fraţi ar fi început cu intimidările încă de la începutul lunii februarie, însă poliţia avea să fie sesizată mult mai târziu. Din cercetările poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava rezultă că cei doi minori, unul de 15 şi unul de 16 ani, au fost acostaţi în faţa Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, unde învaţă, de doi tineri de etnie romă, care le-au spus că un bărbat le-a oferit suma de 300 de lei, pentru a-i agresa. Cei doi necunoscuţi le-au spus minorilor că vor trebui să plătească cei 300 de lei dacă vor să scape nebătuţi.

După această discuţie, într-o altă zi, cei doi au reapărut la şcoală, unde i-au căutat pe aceiaşi elevi. De această dată, autorii au trecut la fapte. Cei doi fraţi i-au chemat pe elevi într-un loc ferit, lângă garajele de lângă unitatea de învăţământ, unde le-au reproşat că nu îşi respectă înţelegerea şi i-ar fi lovit cu palmele peste faţă. Cum copiii nu aveau bani asupra lor, agresorii i-au luat unuia un telefon Samsung Galaxy J3. Ulterior, într-o altă zi, aceiaşi indivizi ar fi luat de la fiecare dintre cei doi elevi câte 100 de lei.

Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată târziu despre acest caz, cei doi minori invocând frica. După ce au adunat probatoriu, anchetatorii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au acţionat şi i-au ridicat pe cei doi fraţi care ar fi comis faptele amintite mai sus. Faţă de cei doi s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru infracţiunile de şantaj şi tâlhărie.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava i-a înaintat pe cei doi la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au admis propunerea şi au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele ambilor fraţi, Adi Samuel Covaci şi Dumitru Covaci. Între timp, Dumitru Covaci a fost eliberat, dar fratele său, Adi Samuel Covaci, se află după gratii şi în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi, condamnaţi pentru că intimidau şi şantajau elevi de liceu.
 Vizualizări articol: 3407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doi fraţi, condamnaţi pentru că intimidau şi şantajau elevi de liceu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei