Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 276 (6986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ca berzele sau ca, pardon, cucii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă de mici suntem învăţaţi că toamna, păsările călătoare se reîntorc în ţinuturile natale, de regulă în ceea ce generic numim "ţările calde". Tot cam aşa se petrec lucrurile şi în fotbalul nostru: la căderea primei zăpezi începem să aflăm despre feluritele reîntoarceri ale unor antrenori sau jucători care plecaseră să rupă lumea, dar în loc de asta au rupt... Ei au ceva din berzele despre care vorbeam, adică doar disponibilitatea la deplasări lungi şi la eterne reîntoarceri.  Nu se încadrează însă aproape nici unul la chestia cu ţările calde, întrucât în România sigur nu e mai cald decât în ţările din spaţiul arab, dovadă şi Campionatul Mondial următor, care va avea loc în noiembrie - decembrie 2022. Foarte curioasă este însă abordarea de la domiciliu: sunt primiţi toţi, absolut toţi, cu braţele deschise, şi sunt văzuţi că salvatori fără frontiere. Nu contează că în Emirate, în China ori în Vietnam au trântit echipa respectivă în divizia imediat inferioară şi că au fost goniţi de proşti. Aici sunt buni, chiar cei mai buni, şi îi aşteaptă premii consistente dacă realizează obiectivul, adică scăparea de la retrogradare, pentru vreo 10 echipe, şi tentativă de dat tun la banii UEFA, prin participare la vreo cupă europeană, la celelalte 3 - 4. Ştiţi exact ce vorbesc eu aici, aşa-i? Bunăoară domnul Dan Petrescu, a cărui excursie în China chiar asta a fost: o excursie, dar care la revenire amuşina pe unde da Domnul, ba îşi mai face şi autoreclamă, guiţând că d-aia joacă aşa bine Clujul, că el i-a făcut lotul cu care se bate acum la titlu! Reghe, că nici el n-o fi mai prost, e gata să re-răs-preia Steaua şi s-o ducă pe culmile gloriei europene, deşi pe la arabi n-a reuşit absolut nimic. Încă mai tare mi se pare Puriul, venit din Belgia ca salvator suprem al câinilor, şi care pare să fi băgat goneta de neoprit spre divizia B. Barza din el are şi ceva de cuc, că ăsta cică depune ouă în cuiburile altor păsări, nu contează care. Dar tot în cazul lui, teamă mi-e că se va aplica şi proverbul "Fiecare pasăre pe limba ei piere". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca berzele sau ca, pardon, cucii.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ca berzele sau ca, pardon, cucii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei