Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 245 (6955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Virginel Iordache anunță că ministrul Educației a semnat un ordin pentru îmbunătățirea încadrării personalului în regim de plată cu ora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunțat că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, aceasta a semnat un ordin care aduce îmbunătățiri în privința încadrării personalului în regim de plată cu ora.

Virginel Iordache a declarat că în baza acestui ordin, învățătorii, institutorii și profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plată cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română.

Iordache a adăugat că, în plus, a fost eliminată obligația ca învățătorii, institutorii și profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfășoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp, în pereche, cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. „Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică. De asemenea, a fost stabilită și ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora. Pentru anul școlar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plată cu ora este reglementată prin articolele 94-96”, a explicat Virginel Iordache.

Senatorul PSD de Suceava a mai spus că în același timp, se elimină fișa de activitate lunară, formular ce era cuprins în Anexa 3 a ordinului nr. 4165/24.07.2018, urmând ca activităţile să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ. „Măsura transpune politica Ministerului Educației Naționale de debirocratizare a sistemului de învățământ, cerință subliniată și de profesorii și învățătorii care au luat parte, alături de doamna Rovana Plumb, la întâlnirea de lucru din data de 18 octombrie, la sediul ministerului”, a încheiat Virginel Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache anunță că ministrul Educației a semnat un ordin pentru îmbunătățirea încadrării personalului în regim de plată cu ora.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virginel Iordache anunță că ministrul Educației a semnat un ordin pentru îmbunătățirea încadrării personalului în regim de plată cu ora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei