Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 245 (6955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Sute de copii cu viroze și pneumonii, din cauza vremii capricioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 700 de copii cu vârsta între 5 și 14 ani au fost diagnosticați cu viroze respiratorii, în săptămâna 22-28 octombrie a.c.. Alți aproape 100 de copii au fost diagnosticați cu pneumopatii.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că în intervalul de timp menționat, în judeţul Suceava medicii au raportat 2.122 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe cazuri fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, respectiv 679 de cazuri. Un număr de 37 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale și tratament în spital. Alte 448 de cazuri au fost de pneumopatii, cu cele mai multe îmbolnăviri la aceeași grupă de vârstă, 5-14 ani, respectiv 92 de cazuri. Un număr de 74 de pacienți cu pneumopatii au necesitat internarea în spital.

Una dintre cauzele care favorizează numărul mare de îmbolnăviri este vremea capricioasă, care permite circulația virusurilor cu afinitate pentru căile respiratorii. Din fericire, până acum nu a fost înregistrat în județ nici un caz de gripă.

Concomitent cu monitorizarea afecțiunilor respiratorii, DSP, prin medicii de familie, continuă activitatea de prevenție prin vaccinarea antigripală. Dr. Zorescu recomandă imunizarea prin vaccinare îndeosebi pentru grupele de risc, adică persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni - 64 ani aflate în evidența medicilor de familie cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienței uman; gravide; persoane, adulți, copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acorda asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de copii cu viroze și pneumonii, din cauza vremii capricioase.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de copii cu viroze și pneumonii, din cauza vremii capricioase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei