Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 239 (6949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pentru copii cu nevoi speciale

Activităţi organizate de Grupul Local de Tineret din Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” au avut loc recent mai multe activităţi ale voluntarilor din Grupul Local de Tineret din Câmpulung Moldovenesc dedicate copiilor cu nevoie speciale. 40 de voluntari, elevi ai Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, pasionaţi de lectură, activităţi artistice şi nu în ultimul rând de voluntariat, au fost şi în acest eveniment gazde desăvârşite şi protagonişti ai unui spectacol ce va rămâne în amintirea celor aproximativ 50 de copii care au răspuns la invitaţia lor de a face o zi altfel, dar mai ales pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale din Asociaţia Freamăt de Speranţă care au fost invitaţi şi integraţi în jocurile lor foarte bine organizate. Voluntarii au fost costumaţi în personaje de poveste şi au antrenat copiii participanţi la diferite activităţi de creativitate, logică şi perspicacitate.
Copiii şi tinerii cu nevoi speciale au fost pe toată perioada jocului asistaţi şi ajutaţi de către voluntari inimoşi care au dovedit că sunt capabili să iubească şi să răspândească iubire prin ceea ce fac. „Au fost aproape trei ore de poveste, pentru care ţin să le mulţumesc tuturor celor implicaţi cât şi doamnei prof. coordonator Ionela Ştefăroi”, a spus Anca Crăciun, preşedinta Asociaţiei Freamăt de Speranţă, completând că „este nevoie de astfel de activităţi, pentru că prin ele se formează oameni adevăraţi, oameni care să înţeleagă nevoia celui care este din nefericire altfel, de a fi integrat şi acceptat în societate”.

 

Continuitate

Proiectul a plecat de la regretatul Doru Pruteanu, scriitor, critic, eseist, care a înfiinţat, în anul 2000, „Autobuzul pentru acţiune socio-culturală” (BAC). Acest proiect a avut ca scop principal creşterea cantitativă şi calitativă a activităţii de tineret în comunităţile mici. În anul 2002 acest proiect a continuat cu un altul, ”Structura de sprijin pentru grupurile locale de tineret”, prin intermediul unei celule pedagogice şi al centrelor de tineret (LYWG). Astfel au luat fiinţă Grupurile Locale de Tineret în întreaga ţară. Doru Pruteanu s-a dedicat acestor proiecte, a fost alături de mulţi tineri dornici de afirmare. A fost cel care a avut iniţiativa desfăşurării Zilei Comune de Activitate (ZCA).
Doru Pruteanu a murit pe 16 septembrie 2006. În memoria lui, AGLT a hotărât ca această activitate - ZCA - să se desfăşoare în fiecare an pe 22 octombrie, când Doru Pruteanu ar fi sărbătorit ziua de naştere. Fără el AGLT nu ar fi existat. În prezent, asociaţia este coordonată de soţia acestuia, Maria Pruteanu. Creată în cadrul unui proiect de colaborare flamando-român, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT) funcţionează ca organizaţie-umbrelă ce reuneşte peste 50 de Grupuri Locale de Tineret răspândite pe teritoriul întregii ţări, atât în mediul rural, cât şi urban; implicarea tinerilor voluntari în oferirea de alternative pentru copii şi tineri de petrecere a timpului liber prin: diferite tipuri de activităţi - creative, sportive, teatru, dans, de fantezie, ecologice, de aventuri, sociale, de sănătate etc.; zile de joacă care ajută la dezvoltarea copiilor, mai exact introducerea lor în societate; schimburi de experienţă între grupuri din diferite localităţi; cursuri de iniţiere în voluntariat a tinerilor din comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi organizate de Grupul Local de Tineret din Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi organizate de Grupul Local de Tineret din Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei