Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 239 (6949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Parteneriat educaţional între Colegiul „Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială Grăniceşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a încheiat marţi, 23 octombrie, un parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti şi primăria din comună, instituţiile urmând să colaboreze pentru organizarea mai multor evenimente sub egida Centenarului.

Parteneriatul a fost semnat în cadrul evenimentului „Mândri că suntem bucovineni”, găzduit de cantina liceului, un buchet de momente artistice, de obiceiuri populare şi bucate tradiţionale.

Elevii au pregătit câteva standuri cu bucate româneşti cu gust, aspect şi miros îmbietor, iar altele pline de bogăţiile şi roadele toamnei (coşuri cu fructe şi legume etc.).

Ansamblul Folcloric Ciobănaşul din Rădăuţi, coordonat de Alexandru Curcuţă şi Dumitru Pomohaci, au avut mai multe momente de dans pe parcursul întâlnirii, voia bună fiind asigurată şi de Viorica Gherasim, care a interpretat o piesă populară.

„Acest parteneriat se desfăşoară până în luna mai, cu posibilitatea de a fi prelungit. Aveţi tot sprijinul din partea mea pentru acest parteneriat”, a menţionat primarul comunei Grăniceşti, Gheorghe Nuţu.

La rândul său, prof. Maria Zaharie, directoarea şcolii din Grăniceşti, a menţionat că a vizitat Colegiul „Spiru Haret”, iar pentru elevii care au însoţit-o acest liceul este o opţiune pentru viitor.

Şi prof. Maria Atănăsoaie, directoarea colegiului sucevean, a transmis mesajul instituţiei pe care o reprezintă, precizând că „această activitate educativă are dublu scop, în primul rând e un târg al toamnei, dar e şi parte a unui proiect mai amplu – Centenarul Unirii. Trebuie să valorificăm cultura şi tradiţiile noastre şi să milităm pentru aceste valori”.

Aproape de finalul întâlnirii, invitaţi şi gazde, elevi şi profesori, au legat o horă a prieteniei, simbol al unităţii şi legăturilor solide.

Evenimentul de marţi a fost organizat de prof. Giani Pungă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriat educaţional între Colegiul „Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială Grăniceşti.
 Vizualizări articol: 1660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriat educaţional între Colegiul „Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială Grăniceşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei