Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 239 (6949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Avocatul care a încercat să păcălească o clientă, găsit vinovat şi condamnat de magistraţii de la Instanţa Supremă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eugen Laurus, avocat în cadrul Baroului Suceava, care activează la Rădăuţi, şi-a aflat ieri pedeapsa finală în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru că a încercat să păcălească o clientă, căreia i-a băgat pe gât un contract de asistenţă judiciară încheiat în fals. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au confirmat, cu două voturi la unu, soluţia dată de colegii de la Curtea de Apel Suceava. Practic, Eugen Laurus a fost găsit vinovat pentru ambele infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată. Pentru tentativă de înşelăciune a primit 6 luni, iar pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată tot 6 luni. În final a rezultat o pedeapsă de 8 luni de închisoare, însă judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis şi amânarea aplicării acesteia pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

În plus, s-a mai decis anularea Contractului de asistenţă juridică nr. 12/12.04.2005 cu privire la  menţiunea falsă de la art.2.1 relativ la onorariul convenit în sumă de 44.000 de lei.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Laurus, acesta a falsificat înscrisul sub semnătură privată intitulat „Contract de asistenţă juridică”, întocmit cu data de 12 aprilie 2005, atestând în fals că a fost încheiat cu persoana care avea ulterior să câştige un proces privind acordarea de despăgubiri. Ulterior, în baza acelui contract, avocatul a apelat la un executor judecătoresc, care a deschis un dosar de executare silită privind obligaţia părţii vătămate de a achita un onorariu de succes de 15.000 de euro. Partea vătămată nu a achitat în cele din urmă suma, reclamând că respectivul contract de asistenţă juridică a fost falsificat, iar ea nu a fost niciodată de acord să achite un asemenea onorariu.

 

Miza: un proces în care s-au acordat despăgubiri de 150.000 de euro

Avocatul a reprezentat-o în instanţă la un moment dat pe o femeie din Rădăuţi, Cristina M., care a câştigat un proces privind o eroare medicală căreia i-a căzut victimă. Este vorba de o tânără profesoară din Rădăuţi, victima unei erori medicale când a născut, în urma căreia a ajuns să scape materii fecale. Cadrele medicale i-au efectuat defectuos o intervenţie care a provocat secţionarea sfincterului anal. La aproape opt ani de când i-a fost interzis dreptul la fericire, timp în care s-a luptat în instanţa de judecată, femeia a obţinut o hotărâre definitivă prin care a fost despăgubită cu 150.000 de euro. Iniţial, Judecătoria Suceava decisese ca suma acestor despăgubiri să fie de 275.000 de euro, însă, la recurs, Curtea de Apel a diminuat despăgubirile. Femeia a avut de partea sa toate documentele care au confirmat că a fost victima unor erori medicale. Aceasta a rămas cu traume pentru tot restul vieţii, în urma erorii medicilor, în ciuda intervenţiilor la care a fost supusă ulterior.

Cel puţin pe o perioadă a procesului aceasta a fost reprezentată de avocatul Eugen Laurus. Femeia i-ar fi acordat o sumă consistentă avocatului, pentru că a reprezentat-o, însă acesta a vrut şi mai mult.

 

Condamnat definitiv şi într-un alt dosar

Pentru Eugen Laurus este a doua condamnare definitivă în decurs de numai două săptămâni. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a găsit vinovat pentru comiterea mai multor fapte penale într-un dosar de violenţă.

El a primit câte 200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 50 lei/zi, pentru două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, şi 100 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 50 lei/zi, pentru infracţiunea de distrugere. În final instanţa a decis să-i aplice „inculpatului Laurus Eugen pedeapsa cea mai grea de 10.000 lei (corespunzătoare unui număr de 200 de zile amendă x 50 lei/zi), la care adaugă un spor de 5.350 lei (corespunzătoare unui număr de 107 de zile amendă x 50 lei/zi), reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, pedeapsa rezultantă de executat fiind de 15.350 lei (corespunzătoare unui număr de 307 zile amendă x 50 lei/zi)”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au stabilit în rechizitoriul de trimitere în judecată că pe 30 aprilie 2014, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla pe un teren agricol din satul Gară, oraşul Milişăuţi, Eugen Laurus, avocat în cadrul Baroului Suceava, i-a lovit cu intenţie pe doi bărbaţi, cu care a avut un conflict. Cei doi au suferit leziuni care au necesitat câte 5-6 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, avocatul este acuzat că a degradat cu intenţie tractorul unuia dintre ei, spărgându-i un geam lateral şi deformându-i capota motorului. În aceste condiţii, inculpatul a fost trimis în judecată şi pentru infracţiunea de distrugere, fiind calculat un prejudiciu de 1.000 de lei.

Inculpatul mai are de plătit şi 800 de lei, daune morale, plus 700 de lei, cheltuieli de spitalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul care a încercat să păcălească o clientă, găsit vinovat şi condamnat de magistraţii de la Instanţa Supremă.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Avocatul care a încercat să păcălească o clientă, găsit vinovat şi condamnat de magistraţii de la Instanţa Supremă4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei