Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Călători

Numărul cererilor de paşapoarte ale sucevenilor a crescut cu peste 25% faţă de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care au solicitat eliberarea unui paşaport în primele trei trimestre ale acestui an a crescut spectaculos faţă de perioada similară a anului trecut. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, că evaluarea activităţii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Suceava arată că, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2018, numărul total al cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple - electronice şi temporare soluţionate este de 66.608, cu 13.471 mai multe decât în ianuarie-septembrie 2017, când au fost soluţionate 53.137 de cereri. Creşterea este de 25,4%. Din numărul total, 57.609 cereri au fost primite la ghişeele serviciului, iar 8.999 de cereri au venit prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare. De remarcat că 4.083 de solicitanţi sunt cu domiciliul în străinătate.

Prefectul Adomnicăi a remarcat şi preferinţa solicitanţilor pentru paşapoartele simple electronice, pentru care au fost 37.205 cereri, faţă de paşapoartele simple temporare, pentru care au fost 20.404 cereri.

Potrivit prefectului, perioada de vârf a acestui an a fost trimestrul trei, când la ghişeele SPCEEPS au fost preluate 23.208 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care 17.872 solicitări pentru paşapoarte simple electronice, iar 5.336 cereri de eliberare a paşapoartelor simple temporare. 

În aceeaşi perioadă, la punctul de lucru mobil de la Rădăuţi, în trimestrul trei s-au preluat în sistem informatic 1.613 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple în regim off-line, care înseamnă o creştere cu 62% faţă de trimestrul trei din 2017.

 

În perioada de vârf, trimestrul trei al anului, numărul solicitărilor s-a dublat în 2018, faţă de 2010 

„Faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în trimestrul trei din anul 2018 se  constată o creştere simţitoare, de 65,2%, a numărului de cereri pentru eliberarea paşaportului simplu electronic. Aceasta se datorează, în primul rând, prelungirii perioadei de valabilitate a acestui tip de paşaport, de la 5 la 10 ani, dar şi limitării impuse de lege privind eliberarea paşaportului simplu temporar. Pentru a face faţă numărului de solicitări, care a crescut exponenţial în ultima perioadă, de la 11.000 de cereri, în trimestrul trei al anului 2010, la 23.000 de cereri în trimestrul trei din 2018, la acest serviciu a fost suplimentat numărul de staţii de la două, în 2010, la cinci, în 2018, acestea fiind deservite de aproximativ acelaşi număr de angajaţi. Ponderea solicitărilor pentru paşaportul simplu electronic a crescut de la 40%, în trimestrul trei 2010, la 77%, în aceeaşi perioadă a anului 2018, ceea ce reprezintă o tendinţă spre normalitate, având în vedere că paşaportul simplu temporar se eliberează doar pentru urgenţe şi trebuie să reprezinte o situaţie de excepţie”, a precizat prefectul  Adomnicăi. 

Reamintim că din data de 16 octombrie 2018 au fost introduse o serie de prevederi legislative care asigură simplificarea procedurilor şi reducerea termenelor pentru obţinerea paşaportului. Astfel, termenul de eliberare a paşapoartelor simple electronice în cazul cererilor depuse în ţară se reduce de la 30 la 15 zile lucrătoare (de la data depunerii cererilor). De asemenea, în situaţia în care solicitantul depune în străinătate cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic şi doreşte să-l ridice de la orice serviciu public comunitar pentru paşapoarte din ţară, o poate face tot în termen de 15 zile lucrătoare.

În ceea ce priveşte cererile depuse în străinătate, termenul actual de 90 de zile se reduce în funcţie de ţara unde se află solicitantul: de la 60 la 45 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene, respectiv de la 90 la 60 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în statele terţe în raport cu UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cererilor de paşapoarte ale sucevenilor a crescut cu peste 25% faţă de anul trecut.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cererilor de paşapoarte ale sucevenilor a crescut cu peste 25% faţă de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte