Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Săptămâna viitoare

Atelier internaţional pe tema piciorului diabetic şi a tratamentului minim invaziv, organizat de Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atelierul internaţional “Workshop & Hand-On de tratament minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic - Abordări endovasculare” va avea loc săptămâna viitoare, în data de 26 octombrie a.c., la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Este al V-lea atelier pe tema piciorului diabetic şi al tratamentului minim invaziv al acestuia, organizat de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România. Obiectivele acestui workshop organizat la spitalul din Suceava sunt atenţionarea asupra complicaţiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar şi de prezentare a orizonturilor pe care le abordează radiologia intervenţională în ceea ce priveşte tratamentul endovascular al acestei afecţiuni.

Secţia de Diabet din cadrul Spitalului de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, care este partener al evenimentului, abordează multidisciplinar îngrijirea picioarelor persoanelor cu diabet, cu o echipă compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog intervenţionist şi asistenţi medicali educatori.

 

Tratamentul minim invaziv a redus cu până la 50% amputaţiile la persoanele care suferă de diabet

Aplicarea tratamentului minim invaziv în cazul piciorului diabetic a determinat reducerea cu până la 50% a amputaţiilor, la nivelul Spitalului de Urgenţă Judeţean Suceava, se arată într-un comunicat de presă remis de Departamentul de Angiografie al Spitalului de Urgenţă Suceava.

La eveniment sunt invitaţi specialişti din ţară şi străinătate, personalităţi medicale,  profesori şi doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic. Pe durata seminarului va fi prezentat şi transmis live tratamentul unui pacient cu această afecţiune.

Tot vineri, la spital începe şi a IX-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România. La deschiderea lucrărilor şi-au confirmat deja prezenţa preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele ales al Societăţii Române de Radiologie-Imagistică Medicală, conf. dr. Bogdan Popa, preşedintele Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România, prof. dr. Gheorghe Iana, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, prof. dr. Radu Deac, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, dr. Vasile Cepoi.

Partenerii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Suceava, Academia de Ştiinţe Medicale, Asociaţia de Podiatrie, Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională, Boston Scientific, Angiospectru Med, Novo Nordisk, BC Intermed şi Centrul Medical Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier internaţional pe tema piciorului diabetic şi a tratamentului minim invaziv, organizat de Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atelier internaţional pe tema piciorului diabetic şi a tratamentului minim invaziv, organizat de Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte