Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Program în stand-by

Elevi lăsaţi fără lapte şi corn în primele săptămâni de şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), structură ce reprezintă peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage atenţia asupra incompetenţei unora dintre autorităţile judeţene în contextul implementării programului „Laptele şi cornul”. Consiliile judeţene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului „Laptele şi cornul”, ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar care, la momentul actual, este de aproape 19%. Cu toate acestea în Suceava şi în mai multe judeţe autorităţi judeţene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevi.

„Ţinta europeană de a reduce abandonul şcolar la sub 10% până în anul 2020 este din ce în ce mai departe de realitatea românească”, au arătat reprezentanţii Consiliului Elevilor.

Aceştia mai adaugă că laptele şi cornul nu au ajuns în Constanţa, Covasna, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, dar nici în judeţul Suceava.

„Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informaţiile pe care le deţinem, în unele zone distribuţia va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea şcolilor. Este penibil cum elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educaţie. Atragem atenţia asupra faptului că unele consilii judeţene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul <Laptele şi cornul>, unele dintre acestea reuşind să repete performanţa de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului şcolar”, a transmis Petru Apostoaia, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

 

Reacţie împotriva grevei transportatorilor

Totuşi, lipsa pacheţelului alimentar nu e singurul aspect care poate împiedica accesul la educaţie, arată reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Aceştia se declară dezamăgiţi de greva transportatorilor din data de 11 octombrie, având în vedere numărul ridicat de elevi care sunt nevoiţi să facă naveta zilnic, între domiciliu şi unitatea de învăţământ.

Cel puţin câteva sute de elevi nu au participat în ziua de joi, 11 octombrie, la cursurile şcolare, din cauza incertitudinii privind circularea mijloacelor de transport în comun.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi lăsaţi fără lapte şi corn în primele săptămâni de şcoală.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi lăsaţi fără lapte şi corn în primele săptămâni de şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte