Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Premiul Academiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E clar, Hagi cel mic nu mai trebuie comparat cu taică-său, cel puțin nu în sensul de a avea aceleași pretenții. Încă nu face diferența la nivelul jocului, dar iată că are două goluri de pus în ramă la naționala de tineret. Nu cred că sunt mulți care pot numi o reușită de generic la generațiile anterioare, în schimb golul direct din corner și cel din lovitură liberă ni le vom aminti cu siguranță, în schimb. Pe vremuri se colecționau tăieturi din ziare, acum Ianis o să-și încarce secvențele cu golurile undeva pe net, într-un ”nor” (cloud). Acolo există loc nelimitat pentru alte și alte goluri. Ianis nu va fi cel mai bun fotbalist român, însă are toate șansele să fie unul emblematic. De exemplu, fiul lui Cruijff, Jordi, n-a fost nici măcar emblematic, doar onorabil, ceea ce nu mă împiedică să mi-l amintesc în tricoul Barcelonei sau al lui Manchester, precum și al Olandei. Ba chiar când punea capul la centrarea lui Contra, pentru 4-4 în finala Cupei UEFA dintre Liverpool și Alaves. Ca o paranteză, era a treia centrare de gol a lui Guriță, una efectuată din corner, cu piciorul stâng!

Și Hagi-tatăl are un merit la această calificare, poate chiar meritul principal. Cam jumătate dintre jucători sunt produsul Academiei sale sau măcar au trecut pe acolo. Au fost selectați de mici, au fost cuprinși într-un sistem, li s-a asigurat condiții, iar pentru a-i arunca în luptă în Liga 1, Hagi nu a așteptat regula jucătorului sub 21 de ani. În perspectiva turneului final de la anul, sunt și alți jucători eligibili de la naționala mare, esențial fiind Răzvan Marin. Avem toate șansele de a trimite în Italia o selecționată ce poate avea ca atu experiența, adică o calitate care mai rar se întâlnește la o selecționată de tineret. Din păcate, sistemul de trei grupe a câte patru echipe, după care urmează direct semifinalele (se califică doar prima din fiecare grupă, plus cel mai bun loc secund!) este unul scandalos pentru un imperiu financiar ca UEFA. Își mănâncă de sub unghii când e vorba de tineret, căci ce mari cheltuieli ar fi însemnat trei zile în plus și încă patru meciuri de disputat, adică sferturile?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul Academiei.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Premiul Academiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte