Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Şcoala Nr. 4

Risipa alimentelor, combaterea acesteia şi alimentaţia sănătoasă, prezentate pe înţelesul elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi, 16 octombrie, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava s-au derulat o serie de activităţi pentru a sărbători Ziua Internaţională a Alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare, în cadrul proiectului Erasmus+ „Healthy Foods, Happy Moods”, coordonator fiind prof. Mirela Mazilu.

Potrivit acesteia, scopul acestor activităţi a fost informarea elevilor privind problema siguranţei şi a risipei alimentare, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Invitaţii speciali ai acestui eveniment au fost: asistentul medical Aga Zica - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, nutriţionistul Daniela Bălănucă şi apicultorul Ioan Jureţchi.

Ziua a început cu o scurtă informare despre semnificaţia acestei zile.

Ulterior, în cabinetul Erasmus+, elevii a cinci clase primare şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre piramida alimentelor, farfuria ideală, alimentaţia sănătoasă, risipa alimentară, modalităţi de combatere a acesteia şi măsuri esenţiale pentru siguranţa alimentelor. Specialiştii invitaţi au dat dovadă de un profesionalism deosebit, făcând toate informaţiile accesibile elevilor. Apicultorul Ioan Jureţchi şi fiul său, Mihnea, le-au prezentat elevilor noţiuni despre o familie de albine şi au insistat asupra beneficiului produselor apicole (polen, păstură, propolis crud, tinctură de propolis, miere de diferite sortimente: rapiţă, salcâm, tei, floarea-soarelui) pentru sănătatea organismului. 

Elevii au pregătit postere, afişe despre alimentaţia sănătoasă pe care le-au prezentat şi expus în cabinetul Erasmus+. Ei au primit din partea DSP materiale promoţionale cu mesaje educative şi au gustat mierea prezentată.

Ziua a continuat cu o vizită la solariile de legume din Mitoc, unde Daniel Bilinciuc le-a vorbit elevilor despre legumele bio pe care le cultivă. Deoarece elevii studiază educaţie financiară, întrebările micilor viitori antreprenori s-au orientat spre cum şi-a construit afacerea, ce investiţie a făcut, ce provocări a avut până acum, dacă e rentabil să faci agricultură etc. După o oră de dezbatere, elevii au intrat în solarii şi au cules legume. Fiecare elev şi-a cântărit coşul de legume, a calculat preţul total şi a plătit. Mesajele cheie ale activităţii au fost:„Mâncăm sănătos, să creştem frumos!”, „Cumpărând alimente cu chibzuinţă, salvăm planeta!”, „Donăm alimentele pe care nu le consumăm!”.

„Le mulţumim partenerilor, echipei de proiect (director Petronela Bobric, prof. Ramona Întorsură, prof. Claudia Ţuca, prof. Simona Corneanu, prof. Oltiţa Voroniuc, prof. Cătălina Miron, prof. Maria Taşcă, prof. Daniela Zofotă), părinţilor şi elevilor pentru contribuţia la reuşita acestei activităţi”, a declarat prof. Mirela Mazilu, coordonatorul activităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risipa alimentelor, combaterea acesteia şi alimentaţia sănătoasă, prezentate pe înţelesul elevilor.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Risipa alimentelor, combaterea acesteia şi alimentaţia sănătoasă, prezentate pe înţelesul elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte