Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neprofesionişti

Procente infime cheltuite de România din fondurile puse la bătaie de Uniunea Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de modul în care sunt atrase fondurile europene de către actuala guvernare. Parlamentarul sucevean a pus la dispoziţie informaţiile de pe pagina electronică a Comisiei Europene din care rezultă că România a cheltuit doar 5,4 miliarde de euro, din cele peste 37,6 miliarde disponibile. De pe aceeaşi adresă, https://cohesiondata.ec.europa.eu/countries/RO, se poate observa că din fondurile atrase deja, mai mult de 3,3 miliarde de euro reprezintă fondurile destinate agriculturii şi dezvoltării rurale. În schimb, la celelalte capitole, România se prezintă deplorabil. Astfel, fondul de dezvoltare regională are alocate peste 13,7 miliarde de euro, dar România a atras până acum numai 0,8 miliarde de euro, reprezentând 6%. Din Fondul Social European, fond destinat ocupării şi calificărilor, cu o valoare de 5,4 miliarde de euro, România a cheltuit efectiv în 4 ani numai 0,08 miliarde, reprezentând 2%. Aşadar, pe cele mai important componente – Fondul de Dezvoltare Regională şi Fondul Social European – rata de utilizare a banilor este de 5%.

În acest context, Ioan Balan i-a adresat o serie de întrebări ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, întrebări legate şi de afirmaţiile comisarului european  pentru dezvoltare regională Corina Creţu, potrivit cărora România nu a înaintat proiecte pentru a accesa fondurile disponibile.

„Care este motivul pentru care Guvernul nu este capabil să înainteze Comisiei Europene proiecte bine structurate, care să beneficieze de finanţare nerambursabilă? Dacă problema o reprezintă resursa umană din cadrul autorităţilor de management şi din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, vă solicit să precizaţi dacă aţi solicitat asistenţă tehnică directă de la Comisie, pentru creşterea gradului de utilizare a fondurilor europene şi pentru elaborarea proiectelor?”, sunt o parte din întrebările înaintate de Ioan Balan.

De asemenea, deputatul sucevean mai doreşte informaţii şi despre alte subiecte, inclusiv despre de acum utopicele autostrăzi din Moldova.

„Vă solicit o situaţie cu proiectele majore transmise Comisiei Europene, până la data de 1 octombrie 2018, pentru finanţare în cadrul celor două fonduri: Fondul de Dezvoltare Regională şi Fondul Social European. Vă solicit să clarificaţi motivul pentru care Guvernul renunţă la finanţarea unor investiţii din fonduri europene nerambursabile (autostrăzile Moldovei) şi promite că le va realiza dintr-un utopic parteneriat public-privat. Vă solicit să clarificaţi şi de ce Ministerul Fondurilor Europene acceptă ca eventualele autostrăzi care s-ar realiza din fonduri europene şi a căror utilizare ar fi gratuită pentru români să fie abandonate în favoarea aşa-ziselor parteneriate public-private, care înseamnă impunerea unei taxe de utilizare a autostrăzii?”, sunt celelalte întrebări adresate Rovanei Plumb.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procente infime cheltuite de România din fondurile puse la bătaie de Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procente infime cheltuite de România din fondurile puse la bătaie de Uniunea Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte