Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 225 (6935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Flutur a pus bazele unor parteneriate în domeniul turistic şi aeroportuar între Suceava şi Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în perioada următoare vor fi dezvoltate parteneriate între judeţul Suceava şi Austria, în special în domeniul turismului, al mediului de afaceri, dar şi pentru dezvoltarea unor curse aeriene către această ţară. Gheorghe Flutur s-a întâlnit la finalul săptămânii trecute, la Consiliul Judeţean, cu o delegaţie formată din mai mulţi parlamentari austrieci, aflaţi într-o vizită oficială în judeţ. Grupul parlamentarilor austrieci a fost condus de preşedintele grupului de prietenie România – Austria din Parlamentul de la Viena, Harald Troch, din delegaţie făcând parte şi preşedintele Asociaţiei „Mihai Eminescu” din Austria, Laura Hant. La discuţiile de la Consiliul Judeţean au participat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii profesionale din judeţ. În debutul întâlnirii, Harald Troch a subliniat că această vizită în judeţ a constituit un excelent prilej de dezvoltare a relaţiilor Austriei cu Suceava şi cu România. „Am văzut şi am învăţat multe lucruri aici în judeţul Suceava”, a spus Harald Troch. El a declarat că „îl admiră” pe preşedintele CJ Suceava pentru modul cum susţine şi promovează Bucovina, precizând că în cadrul discuţiilor pe care parlamentarii austrieci le vor avea la Bucureşti, la Ministerul Afacerilor Externe, vor aduce în discuţie parteneriatele cu judeţul Suceava. La rândul său, Gheorghe Flutur le-a prezentat parlamentarilor din Austria cele două parcuri industriale care se înfiinţează în judeţ. Este vorba despre parcul Bucovina 1, din apropierea Aeroportului Suceava, dar şi de parcul industrial de la Siret, aflat la graniţa cu Ucraina. „Aceste două parcuri sunt menite să fructifice potenţialul zonei şi tradiţia pe care a avut-o judeţul în anumite domenii, dar şi să valorifice parteneriatul cu Universitatea Suceava pe domenii de cercetare, inovare şi know-how”, a spus Flutur. El a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi parteneri germani, inclusiv la târgul Expo Real din Munchen, este tot mai clar că mediul de afaceri ar trebui să se îndrepte către locurile în care există forţă de muncă, iar judeţul Suceava este un astfel de loc. „150.000 de suceveni sunt plecaţi în Diaspora şi o parte ar putea reveni dacă aici ar găsi condiţii, dacă ar exista activităţi care să le permită să câştige aşa fel încât să ducă o viaţă decentă”, a spus Flutur. El a propus organizarea de întâlniri între oameni de afaceri din Suceava şi Austria.

 

Flutur: Conducerile aeroporturilor din Suceava şi Gratz se vor întâlni pentru dezvoltarea unui parteneriat

O altă propunere de parteneriat făcută de Gheorghe Flutur a fost în domeniul turismul, în general, şi în turismul balnear, în special. Flutur a amintit că cele 10 pârtii de schi şi 450 de pensiuni din judeţul Suceava, alături de peisaje şi de celelalte atracţii au contribuit şi pot contribui în continuare la dezvoltarea turismului. „Cu privire la turismul balnear, împreună cu membrii delegaţiei austriece s-a agreat realizarea unui schimb de experiență pentru Vatra Dornei şi Cacica. De asemenea, tot legat de turism, împreună cu Universitatea Suceava s-a convenit ca studenţii să facă practică atât în România, cât și în Austria”, a precizat președintele CJ Suceava. El a subliniat că tot la această întâlnire s-a convenit să aibă loc o întâlnire între conducerile aeroporturilor "Ștefan cel Mare" din Suceava și cel din Gratz, Austria. „O întâlnire atât pentru dezvoltarea aeroportului Suceava, cât şi pentru identificarea de companii şi zboruri noi care să opereze inclusiv din Suceava spre Austria. În acest sens, prin intermediul parlamentarilor austrieci, în perioada următoare va avea loc o întâlnire la nivelul conducerilor celor două aeroporturi, partea austriacă fiind interesată de realizarea unor zboruri şi legături cu Suceava”, a arătat Flutur.

Prezent la discuții, primarul Sucevei, Ion Lungu, a adus în discuție infrastructura municipiului și posibilităţile de realizare a unor investiţii în Suceava. El a precizat că în Suceava se implementează un sistem de transport electric și a adăugat că există posibilitatea de a se crea parteneriate în vederea realizării a două obiective de amploare, a doua rută ocolitoare a municipiului Suceava şi un complex sportiv, investiții pentru care Guvernul nu a alocat fonduri, motiv pentru care există intenția dezvoltării unor parteneriate public-private. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a pus bazele unor parteneriate în domeniul turistic şi aeroportuar între Suceava şi Austria.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a pus bazele unor parteneriate în domeniul turistic şi aeroportuar între Suceava şi Austria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei