Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 225 (6935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţa la volan

Șoferi băuţi zdravăn, prinşi de poliţişti în timpul controalelor din weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consumul de alcool la volan reprezintă una dintre principalele cauze de producere a accidentelor. În scopul prevenirii acestei infracţiuni, mai des întâlnită la final de săptămână, poliţiştii au desfăşurat controale în întreg judeţul şi la finalul săptămânii trecute, fiind depistate câteva cazuri în care şoferii s-au urcat la volan cu alcoolemii mari.

Astfel, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, viteza excesivă cu care se deplasa un tânăr la volanul unei autoutilitare pe DN 2, în zona comunei Forăşti, a dat de bănuit poliţiştilor. El a fost oprit după ce fusese înregistrat cu o viteză de 111 km/h, pe un sector de drum cu limită de 60 km/h.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de„conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Trei ore mai târziu, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 17, în oraşul Frasin, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din judeţul Iaşi.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. El s-a ales cu un dosar penal pentru aceeaşi infracţiune.

Un şofer aflat la volan cu o alcoolemie de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Suceava, care au oprit pentru control pe DN 17 autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din municipiul Rădăuţi. În urma testării alcoolemiei, valoarea înregistrată a fost de 1.05 mg/l, şoferului fiindu-i recoltate şi probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei reale, probe ce vor fi folosite în cadrul dosarului penal deschis pe numele său.

În timpul nopţii care a urmat, alţi doi tineri au fost opriţi în trafic, în timp ce conduceau autoturisme sub influenţa alcoolului. Astfel, în jurul orei 03.20 un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din Suceava autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Vereşti. Verificările cu aparatul etilotest au arătat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. O oră mai târziu, poliţiştii din comuna Adâncata au oprit un tânăr de 18 ani, localnic, care circula la volanul unui autoturism pe DN 29A. Verificările au arătat că cel de la volan nu avea permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar verificarea cu aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi tineri s-au ales cu dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferi băuţi zdravăn, prinşi de poliţişti în timpul controalelor din weekend.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferi băuţi zdravăn, prinşi de poliţişti în timpul controalelor din weekend0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei