Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 181 (6891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar problemă

Procurorii aşteaptă motivarea judecătorilor pentru a decide ce fac în cazul crimei la care doi inculpaţi au fost declaraţi nevinovaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul din cele mai complicate dosare de omor înregistrate vreodată în Suceava, în care s-a ajuns la un dublu rateu al anchetatorilor, cu doi inculpaţi puşi sub acuzare şi apoi declaraţi nevinovaţi, se află în impas, la mai bine de patru ani de zile după ce o bătrână a fost agresată sexual şi ucisă.

După ce un suspect a fost ţinut după gratii 77 de zile şi apoi pus în libertate, din lipsă de probe, al doilea suspect, trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost achitat definitiv de instanţă, ca nevinovat.

Monitorul de Suceava a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care coordonează ancheta, prin procurorul criminalist de caz, un punct de vedere cu privire la cum va continua cercetarea după ultima lovitură, a achitării inculpatului trimis în judecată.

Procurorii au transmis că nu au primit comunicarea oficială cu privire la soluţia de achitare, astfel că până nu o vor analiza nu pot stabili ce vor face în continuare: „Ulterior primirii acestei comunicări, având în vedere soluţia adoptată de Curtea de Apel Suceava, se vor efectua demersuri pentru identificarea autorului sau autorilor faptei, însă în acest moment este prematură furnizarea oricăror detalii”, se arată în răspunsul primit.

Nu ne mai rămâne decât să sperăm că poliţiştii şi procurorul criminalist de caz mai au un „as în mânecă” în acest dosar, iar autorul sau autorii nu vor rămâne, până la urmă, nepedepsiţi.    

 

O crimă înfiorătoare, în scop de jaf, cu o puternică tentă de maniac sexual 

Pe 22 mai 2014, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Milişăuţi, care se deplasa cu greutate, cu un cadru metalic, a fost găsită moartă în propria casă. Din ancheta ulterioară a rezultat că omorul a fost comis în principal în scop de jaf, femeia fiind ucisă pentru 700 de lei. Trupul neînsufleţit a fost găsit abia după cinci zile, un prim impediment important în anchetă.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, autorul a intrat în curtea casei bătrânei, de unde a luat un leaţ de aproximativ jumătate de metru.

Intrat în casă, autorul a început să caute prin încăperi, găsind după îndelungi căutări suma de 700 de lei. Agresorul i-ar fi aplicat bătrânei, care venise din grădină în casă, mai multe lovituri de pumni la nivelul feţei, victima căzând la pământ.

Din ancheta procurorului de caz rezultă că inculpatul a continuat să o lovească pe victimă şi s-a folosit şi de un electroşoc, lăsând mai multe urme de electrocutare pe corpul bătrânei, după care a încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea. Supărat că nu a reuşit să facă sex, inculpatul i-a introdus bătrânei în vagin leaţul din gard.

 

Doi hoţi din locuinţe, care acţionau împreună, declaraţi, pe rând, nevinovaţi

Anchetatorii au avut în vizor, încă de la început, doi hoţi din locuinţe, care au acţionat şi la Milişăuţi, în perioada omorului: Vasile Mădălin Paşcu şi Vasile Vlăduţ Puşcaşu, din comunitatea de romi din Arbore.  

Iniţial, primul a fost arestat preventiv.

Vasile Vlăduţ Puşcaşu, minor la acea vreme, a oferit detalii despre scenele de groază din casa bătrânei omorâte, ceea ce i-a convins pe anchetatori că a fost la faţa locului. Varianta iniţială a minorului a fost însă că el a participat doar la tâlhărie, iar agresorul şi ucigaşul bătrânei a fost Vasile Mădălin Paşcu. Acesta din urmă a fost arestat preventiv 77 de zile în acest dosar, iar după doi ani de anchetă a fost declarat nevinovat. Toate testele ADN recoltate l-au dezincriminat pe acesta.

A urmat trimiterea în judecată a celuilalt, Vasile Vlăduţ Puşcaşu, care în 2014 avea 15 ani.

Vasile Vlăduţ Puşcaşu a fost achitat recent de Curtea de Apel Suceava atât pentru infracţiunea de tentativă de viol urmată de moartea victimei, cât şi pentru tâlhărie calificată. 
Practic, toate ancheta care s-a învârtit în jurul celor doi s-a năruit.

Semnele mari de întrebare despre cum s-a făcut această anchetă nu pot fi ignorate, plecând de la cum s-au strâns probele şi s-a acţionat în acest dosar şi până la declaraţiile contradictorii ale minorului de 15 ani, care a dat senzaţia că se joacă cu cei care îl anchetează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii aşteaptă motivarea judecătorilor pentru a decide ce fac în cazul crimei la care doi inculpaţi au fost declaraţi nevinovaţi.
 Vizualizări articol: 1338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii aşteaptă motivarea judecătorilor pentru a decide ce fac în cazul crimei la care doi inculpaţi au fost declaraţi nevinovaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei