Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 149 (6859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furt

Ziduri înalte, sârmă ghimpată şi gratii, insuficiente pentru a-i stopa pe hoţi, la Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema furturilor comise de romi, la Şcheia, este departe de a fi stinsă, în ciuda măsurilor de siguranţă pe care o mare parte din oamenii din comună şi le-au luat. În cazul unui furt petrecut ieri, nici măcar zidurile înalte, sârma ghimpată sau gratiile nu au fost de ajuns.

O casă de pe strada Movilei, aflată în apropiere de locuinţele romilor, casă care arată ca o adevărată fortăreaţă, a fost spartă ieri, în plină zi.

În jurul orei 11.00, hoţii, profitând de faptul că nu era nimeni acasă, au sărit peste gardul înalt de doi metri şi peste sârma ghimpată care împrejmuieşte casa în care locuieşte familia Păcurari.

Hoţii au încercat să forţeze mai întâi uşa, însă nu au reuşit. Apoi au forţat gratiile puse la geam, cu o rangă, reuşind să rupă o parte dintre ele. După ce au trecut de gratii, hoţii au ajuns la geam, pe care l-au forţat cu o rangă şi au pătruns în interior.

Norocul familiei Păcurari a fost că o vecină a ieşit din casă pentru că rămăsese fără curent electric.

„Am rămas fără curent electric şi când m-am dus la stâlp să văd despre ce este vorba am constatat că aveam contorul vandalizat, contor pe care abia îl reparasem de vreo două luni. După puţin timp am observat că în curtea vecinilor sunt hoţi, unul era după gard şi dădea peste gard bunuri altuia, care era în exterior”, ne-a povestit martora oculară, care a fost la rândul ei călcată de hoţi de 13 ori.

Femeia a sunat la 112, iar în scurt timp la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie.

Hoţii au acţionat după ce au crezut că au tăiat alimentarea cu energie electrică a casei, însă s-au înşelat. Ei au crezut probabil că au întrerupt şi camerele de supraveghere, însă nu a fost aşa.

Unul dintre suspecţi a fost prins, iar ieri după-amiază era audiat la Postul de Poliţie Şcheia.

Ileana Păcurari ne-a relatat că hoţii au răvăşit casa, însă, graţie vecinei, nu au apucat să fure prea multe. „Încă nu am făcut un inventar total, să vedem ce au luat. Sigur au furat două drujbe, o cafetieră şi alte bunuri. Cred că dacă nu erau văzuţi ne goleau casa. Au întors totul pe dos”, era revoltată femeia.

Este aproape incredibil cum de au putut să pătrundă hoţii într-o casă atât de „blindată”, o adevărată fortăreaţă: uşă de intrare blindată antiefracţie, gard de doi  metri, sârmă ghimpată, gratii la geamuri şi sistem video. Şi nu este nici pe departe singura casă din Şcheia în care proprietarii au ajuns să trăiască ca la puşcărie, de frica hoţilor. Dacă ne mai gândim şi la câţi bani au investit aceşti oameni pentru a se feri de hoţi, avem imaginea completă a dramei prin care trec o parte din locuitorii de bună-credinţă din Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziduri înalte, sârmă ghimpată şi gratii, insuficiente pentru a-i stopa pe hoţi, la Şcheia.
 Vizualizări articol: 4051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Ziduri înalte, sârmă ghimpată şi gratii, insuficiente pentru a-i stopa pe hoţi, la Şcheia5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei