Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 149 (6859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia în control

Conducerea fără permis şi cu alcoolemie, un permanent pericol pe drumurile publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile în care unii conducători auto sfidează codul rutier, urcând la volan fără permis sau conducând sub influenţa alcoolului, le pun probleme poliţiştilor, care sunt nevoiţi de multe ori să intensifice controalele în trafic pentru identificarea acestora la timp. Uneori însă aceşti şoferi inconştienţi sunt depistaţi după ce au comis deja accidente rutiere, unele dintre acestea cu consecinţe grave.

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Solca şi al Postului de Poliţie Arbore a oprit pentru control pe DC 42, din localitatea Arbore, un moped marca Aprilia, fără număr de înmatriculare sau înregistrare. Pe moped se afla un tânăr de 18 ani, din oraşul Cajvana, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, după seria de şasiu a mopedului, s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind înregistrat în circulaţie. Pe numele celui care conducea vehiculul pe două roţi s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 17.30, pe DN 17, în comuna Pojorâta, a avut loc un accident rutier cauzat de un bărbat de 38 de ani, băut la volan. Autoturismul marca Subaru condus de acesta a pătruns pe sensul opus de mers, acroşând bordura din beton de pe marginea acostamentului şi apoi gardul din plasă metalică împrejmuitor al unei proprietăţi. Cel de la volan a fost rănit, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Şoferul s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea a două infracţiuni.

În urma unui accident comis miercuri seara, în sensul giratoriu de pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava, poliţiştii au fost informaţi prin 112 că unul dintre şoferi nu are permis de conducere. La faţa locului s-a stabilit că un tânăr de 18 ani, din comuna Udeşti, fără permis de conducere, ce conducea autoturismul proprietate personală marca Honda Civic în sensul giratoriu de pe strada Mitropoliei, din cauză că nu a păstrat distanţa regulamentară în mers, a intrat în coliziune faţă spate cu autoturismul marca Toyota Rav 4 care circula în faţa sa, condus regulamentar de un localnic de 46 ani. Poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un control de rutină desfăşurat de un echipaj al Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus în timpul nopţii de miercuri spre joi a dus la oprirea pe un drum judeţean din comuna Straja a unei autoutilitare Ford Transit, condusă de un bărbat de 35 de ani, din comuna Voitinel. Întrucât acesta emana un puternic miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui de la volan i s-au prelevat probe biologice de sânge la spital, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii deconducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea fără permis şi cu alcoolemie, un permanent pericol pe drumurile publice.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea fără permis şi cu alcoolemie, un permanent pericol pe drumurile publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei