Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 149 (6859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere la USV

Scutiri la plata taxei de înscriere pentru primii 120 de absolvenţi din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea din Suceava anunţă că, pentru admiterea în anul universitar 2018 - 2019, primii 120 de candidaţi care au absolvit un liceu din mediul rural şi se vor înscrie la un program de licenţă al instituţiei vor beneficia de scutire de la plata taxei de înscriere.

De asemenea, reprezentanţii Universităţii au transmis că, în acest an, USV oferă 38 de locuri bugetate, cu posibilitatea suplimentării, absolvenţilor de licee din mediul rural.

Pentru aceste locuri se va menţine finanţarea de la buget de-a lungul întregului ciclu de studii. La nivel naţional au fost repartizate în universităţi 2000 de astfel de locuri, cu rolul de a creşte egalitatea de şanse dintre elevii din mediul rural şi cei din rural, motivându-i pe aceştia din urmă să-şi continue studiile.

De asemenea,şi în acest an, la Universitatea „Ştefan cel Mare” există 10 locuri destinate candidaţilor de etnie romă.

 

Luni începe admiterea la USV

Începând de luni, 9 iulie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează concurs de admitere pentru cele aproximativ 5.000 de locuri existente, peste 2.200 dintre ele fiind fără taxă.

Sesiunea de admitere se desfăşoară în două etape distincte. Prima perioadă, a înscrierii candidaţilor şi a susţinerii probelor de concurs, se desfăşoară în perioada 9-19 iulie, fără sâmbătă şi duminică, afişarea rezultatelor urmând să aibă loc pe 23 iulie. Pentru a confirma locul ocupat, candidaţii declaraţi admişi au obligaţia de a se înmatricula, astfel încât o a doua etapă este aceea a înmatriculării (23-26 iulie), rezultatele finale fiind făcute cunoscute pe 27 iulie. În această sesiune, admiterea va fi organizată exclusiv pentru programele de studii de licenţă şi de masterat.

Potrivit unui comunicat de presă remis de instituţie, cele zece facultăţi ale USV oferă 42 de programe de studii de licenţă, în domenii diferite, corelate cu piaţa muncii. Absolvenţii de liceu din acest an sau din anii anteriori au posibilitatea de a candida pentru unul din cele 1.170 de locuri finanţate de la buget, la forma de învăţământ cu frecvenţă (IF), pentru unul din locurile cu taxă (există pentru programele de licenţă un număr identic de locuri cu cel al locurilor bugetate) sau pentru unul dintre cele 530 de locuri pentru forma de învăţământ la distanţă (ID), care se organizează pentru 9 programe de studii.

Pentru cadrele didactice care doresc să urmeze cursuri de conversie profesională, USV oferă 10 programe de studii, cu 300 de locuri cu taxă.

Pentru studiile universitare de masterat, Universitatea oferă 36 de programe de studii, cărora le-au fost alocate 595 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt destinate candidaţilor de etnie romă. În plus, au fost alocate 130 de locuri fără taxă etnicilor români de pretutindeni. Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

Detalii despre admiterea de la USV pot fi consultate la www.admitere.usv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutiri la plata taxei de înscriere pentru primii 120 de absolvenţi din mediul rural.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scutiri la plata taxei de înscriere pentru primii 120 de absolvenţi din mediul rural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei