Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 143 (6853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fapte greu de imaginat

Tată anchetat pentru acuzaţii înfiorătoare: şi-ar fi agresat sexual trei dintre fiice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au finalizat cercetările într-un caz de agresiune sexuală extrem de grav şi de delicat în acelaşi timp.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Putna, tată a şase copii, din care cinci fete, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de agresiune sexuală, iar victime sunt trei dintre fiicele sale.

Ancheta a plecat de la sesizarea uneia dintre fete, făcută spre finele anului trecut. Poliţiştii de la Secţia Gălăneşti, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au început o anchetă minuţioasă, adunându-se pas cu pas probatoriu. Din informaţiile noastre, se pare că la percheziţii s-au găsit inclusiv câteva materiale pornografice.

Din cercetări rezultă că fetele erau supuse la perversiuni şi jocuri sexuale, fără a se putea proba vreun act sexual efectiv. Asta nu face însă faptele mai puţin grave, minorele fiind supuse perioade lungi de timp la astfel de traume.

Bărbatul, M.I., a fost arestat preventiv după ce s-au adunat primele probe împotriva sa, iar în această lună cercetările au fost finalizate. El a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de agresiune sexuală, prevăzută de articolul 219 Cod penal. Este un gen de infracţiune greu de probat, comparativ cu actul sexual sau violul, care lasă urme pe corpul victimelor.

Cazul a intrat şi în atenţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava.   

 

Cele cinci fiice au fost date în plasament la un unchi şi sunt consiliate psihologic săptămânal 

În noiembrie 2017, Serviciul Intervenţie în Regim de Urgenţă şi Violenţă în Familie al Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava a primit o sesizare anonimă în care se anunţa că o fată în vârstă de 17 ani şi jumătate, din Putna, este abuzată sexual de tatăl biologic.

La acea vreme, fata era internată în Spitalul municipal Rădăuţi.

Din cercetările şi discuţiile cu fata aflată aproape de majorat a rezultat că tatăl a săvârşit în mod repetat acte de natură sexuală faţă de fiica sa, care se afla în îngrijirea, ocrotirea şi educarea acestuia (prin constrângere), punând-o în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, profitând de această stare prin ameninţare şi şantaj.

Bărbatul are în total cinci fiice, cu vârstele de 5, 7, 8, 13 ani, respectiv cea de 17 ani şi jumătate. Au existat şi există suspiciuni de abuz sexual faţă de toate cinci.

Cei de la Direcţia de Protecţie a Copilului au luat măsuri speciale de protecţie în regim de urgenţă, fetele fiind preluate de unchiul din partea mamei.

Fetele au fost incluse de specialiştii de la Protecţia Copilului într-un program de consiliere pe termen lung, cu şedinţe săptămânale, care continuă şi acum.

Mama copiilor a înaintat divorţ faţă de soţ şi beneficiază şi ea de consiliere în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată anchetat pentru acuzaţii înfiorătoare: şi-ar fi agresat sexual trei dintre fiice.
 Vizualizări articol: 4110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tată anchetat pentru acuzaţii înfiorătoare: şi-ar fi agresat sexual trei dintre fiice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei