Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 143 (6853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Zile cu optimi(sm)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iată că s-a ajuns și la numărătoarea de cartonașe până la urmă: Japonia era normal să fie mai disciplinată decât ultima șansă a Africii, Senegalul! Cam așa s-au potrivit rezultatele în penultima grupă de la Mondiale, dar fără a fi vreo surpriză victoria deja eliminaților polonezi, că doar nu erau să plece fără punct(e) acasă. Până la ora la care scriu aceste rânduri, doar Egiptul a rămas pe sec, probabil să i se alăture Panama. Apropo de această ultimă grupă, derby-ul Anglia-Belgia va hotărî ordinea calificatelor, întrebarea fiind de ce și-ar dori vreuna să fie prima și să joace cu Columbia, din moment ce a doua ar juca împotriva Japoniei, adică împotriva unei echipe care are cultul muncii, dar mai puțin talent și experiență?! Degeaba ar încerca vreuna să se dea la o parte din moment ce cealaltă nu ar vrea să marcheze! Sper ca acest scenariu să fi rămas doar în imaginația mea...

Dar să ne concentrăm asupra lucrurilor cu adevărat importante. Finalistele ediției precedente, Germania și Argentina. Nemții, campioni mondiali, n-au mai fost salvați de niciun autocar, ba chiar coreenii le-au marcat gol cu poarta goală, fiindcă Neuer rătăcea pe miriște. Absolut jenantă prestația Germaniei. Așa se întâmplă când se prelungește la nesfârșit mandatul unui selecționer, iar acesta la rândul lui rămâne fidel nucleului cu care a obținut performanțele anterioare. Inovație minimă, uzură maximă. În afară de dubla Braziliei în ’58 și ’62, când vârsta jucătorilor a fost inițial fragedă, restul campioanelor mondiale au tras targa pe uscat când au trebuit să-și apere titlul. Cam același lucru și despre Argentina. A fost nevoie de o combinație de puțin Messi și mult noroc pentru a ieși din grupe. Însă impresia este catastrofală. Mascherano trebuie arestat pentru a nu mai fi titularizat. Trist este că nici de pe bancă nu vine izbăvirea (poate Dybala, dacă l-o băga cineva în seamă), căci toate schimbările operate în meciul cu Nigeria au slăbit echipa: Pavon și Meza au stricat aproape fiecare minge pe benzi, în timp ce Aguero n-a avut ce strica! Tot ce pot spera argentinienii e ca Messi să se afle pe o traiectorie ascendentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zile cu optimi(sm).
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zile cu optimi(sm)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei