Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 143 (6853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vigilenţă europeană

Consiliul Judeţean Suceava, nevoit să cheltuie de 400 de ori mai mult pentru a majora cu 0,01 lei contribuţia de 2% la un proiect cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre proiectele de hotărâre care s-au aflat, ieri, pe ordinea de zi a şedinţei lunare a Consiliului Judeţean Suceava a fost aprobarea majorării contribuţiei Consiliului Judeţean la finanţarea unui proiect finanţat cu bani europeni, cu 0,01 lei, cu tot cu TVA. Finanţatorul şi-a făcut calculele şi a stabilit că necesarul de cofinanţare este de 15.555,33 de lei cu TVA, faţă de 15.555,32 de lei cu TVA, suma ce fusese aprobată printr-o hotărârea de consiliu judeţean în luna mai. Pentru a suplimenta suma, Consiliul Judeţean a trebuit să cheltuiască de peste 400 de ori mai mulţi bani, respectiv 4,408 lei, costul hârtiei pentru tipărirea proiectului de hotărâre pentru cei 38 de consilieri: 0,029 lei x 4 pagini x 38 de consilieri.

Proiectul finanţat din fonduri UE este „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor Şcolii Gimnaziale Speciale Sf. Stelian Rădăuţi" şi a fost depus de Consiliul Judeţean Suceava, conform cu metodologia de evaluare stabilită de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

În etapa precontractuală, în data de 22 mai a.c. a fost adoptată de către CJ Suceava hotărârea de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor legate de acesta, conform Ghidului solicitantului. Urmare a derulării procesului de verificare a documentelor transmise, s-a solicitat din partea finanţatorului, în data de 29 mai a.c., retransmiterea hotărârii de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor legate de acesta, cu respectarea cerinţei din Ghidul solicitantului privitoare la asigurarea din partea beneficiarului a contribuţiei de minimum 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

 

Diferenţa vine din rotunjirea practicată la numărul de zecimale

„Acest procent se calculează în mod automat în momentul introducerii valorilor efective în cadrul aplicaţiei electronice MySmis, prin aplicarea procentului de 2% la totalul cheltuielilor eligibile.

În cazul proiectului pentru Şcoala Specială din Rădăuţi, valoarea eligibilă totală este de 777.766,06 lei (cu TVA), iar prin aplicarea procentului de 2% a rezultat suma de 15.555,32 lei (cu TVA) aferentă contribuţiei proprii, valoare ce a fost supusă aprobării în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Suceava din data de 22.05.2018”, se arată în motivarea proiectului supus ieri aprobării deliberativului.

În urma verificărilor efectuate cu privire la documentul invocat mai sus, evaluatorii independenţi din cadrul Autorităţii de Management, prin intermediul aplicaţiei electronice MySMIS, au constatat că, urmare a rotunjirilor practicate (cu număr diferit de zecimale), este necesar suplimentarea valorii contribuţiei proprii a Consiliului Judeţean Suceava la totalul cheltuielilor eligibile aferente proiectului, cu suma de 0,01 lei (sumă cu TVA), rezultând astfel un necesar de cofinanţare de 15.555,33 de lei cu TVA, faţă de 15.555,32 de lei cu TVA, sumă aprobată prin hotărârea de consiliu judeţean menţionată anterior.

Cu această majorare este îndeplinită cerinţa din Ghidul solicitantului cu privire la asigurarea cofinanţării în procent de minimum 2% la cheltuielile eligibile, respectiv suma de 15.555,33 de lei (cu TVA).

Restul calculelor şi prevederilor din hotărârea de consiliu judeţean nu suportă alte modificări.

Facem precizarea că sistemele electronice AMP POR şi MySmis nu sunt ale Consiliului Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava, nevoit să cheltuie de 400 de ori mai mult pentru a majora cu 0,01 lei contribuţia de 2% la un proiect cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean Suceava, nevoit să cheltuie de 400 de ori mai mult pentru a majora cu 0,01 lei contribuţia de 2% la un proiect cu bani europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei