Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 143 (6853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte groaznice

A vrut să-i dea foc fiului său, apoi şi-a incendiat tatăl. Bătrânul a murit după trei săptămâni de chinuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările într-un caz de violenţă extremă, iar detaliile care au reieşit din cercetări sunt şocante de la un capăt la altul. Autorul este un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Gura Humorului, care a vrut mai întâi să-şi incendieze fiul, cu o canistră de benzină, după care s-a îndreptat spre tatăl său, un bătrân în vârstă de 87 de ani, căruia i-a provocat arsuri groaznice. Bătrânul a stat internat în spitale timp de aproximativ trei săptămâni, însă deznodământul intuit de la început de medici s-a confirmat: arsurile i-au provocat în cele din urmă decesul.

 

Criminalul a sunat la 112 înainte de a comite grozăvia

Inculpatul din acest caz, Gheorghe Suciu, în vârstă de 58 de ani, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie, raportată la omor.

Bărbatul, din Mănăstirea Humorului, locuia în aceeaşi casă cu tatăl său, iar la aproximativ 500 de metri locuia şi fiul inculpatului.

Din cercetările efectuate a rezultat că Gheorghe Suciu avusese mai multe altercaţii verbale şi certuri cu tatăl său, pe fondul consumului de alcool, iar uneori îl ameninţa că îl va omorî şi va da foc gospodăriei. Un individ-problemă aşadar.

În ziua agresiunii, 7 martie 2018, inculpatul a consumat alcool la locuinţa fiului său (nepotul victimei). Gheorghe Suciu a sunat în jurul orei 22.10 la 112 şi a sesizat că are un conflict cu fiul său. La faţa locului au ajuns doi poliţişti, care au purtat discuţii cu inculpatul, însă nu au sesizat că ar fi probleme deosebite.

 

Nebunia care a urmat după plecarea poliţiştilor

Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că după plecarea poliţiştilor Suciu a devenit foarte agitat şi nervos şi, având o canistră de benzină în mână, a vrut să dea foc la toate lucrurile din jurul său, după care l-a stropit şi pe fiul său peste haine cu benzină. 

Bărbatul nu şi-a putut duce la capăt nebunia în casa fiului său şi s-a îndreptat spre casa unde stătea împreună cu tatăl său.

„În pofida eforturilor depuse de fiul său, nepotul victimei, inculpatul nu a putut fi temperat, a intrat în bucătăria de vară unde stătea victima şi a început să se certe cu aceasta. Inculpatul a stropit cu benzină interiorul bucătăriei de vară unde stătea victima, a stropit-o şi pe aceasta cu acelaşi tip de combustibil, după care a aprins lichidul inflamabil, cu consecinţa producerii unor arsuri cu urmări deosebit de grave victimei şi deteriorarea unor obiecte casnice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Arsurile grave de pe 40% din corp i-au fost fatale bătrânului

Bătrânul a suferit arsuri de gradele II, III şi IV, pe cap, gât, torace anterior şi posterior, abdomen, regiunea lombară, membrele superioare, reprezentând aproximativ 40% din suprafaţă corporală. Vârstnicul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, însă aici nu au fost condiţii pentru a fi îngrijit, astfel că a fost transferat la Spitalul clinic de urgenţă Iaşi. Încă de la Suceava, medicii specialişti s-au arătat rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. 

După cum se ştie, leziunile prin arsură sunt foarte complicate şi cu o evoluţie imprevizibilă. Când vine vorba de vârste înaintate, arsurile sunt şi mai greu de vindecat. În data de 27 martie, bătrânul a încetat din viaţă la unitatea spitalicească din Iaşi.

La autopsie s-a concluzionat că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută, consecinţa arsurilor de gradele II-III pe aproximativ 40% suprafaţă corporală.

Procesul în care va fi judecat Gheorghe Suciu va începe la Tribunalul Suceava.

Individul a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A vrut să-i dea foc fiului său, apoi şi-a incendiat tatăl. Bătrânul a murit după trei săptămâni de chinuri.
 Vizualizări articol: 2237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A vrut să-i dea foc fiului său, apoi şi-a incendiat tatăl. Bătrânul a murit după trei săptămâni de chinuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei