Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 136 (6846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

Legea Băişanu prin care asistaţii social îşi pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a fost adoptată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de lege iniţiat de deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu prin care asistaţii social care refuză un loc de muncă îşi pierd dreptul de a mai primi ajutoare financiare a fost aprobat, ieri, cu majoritate de voturi, de Camera Deputaţilor şi urmează să intre în vigoare după promulgare de către preşedintele României. După votul din Camera Deputaţilor, for decizional pentru acest proiect, deputatul bucovinean Alexandru Băişanu a precizat că potrivit noilor prevederi legale, toţi cei care sunt asistaţi social şi sunt sănătoşi şi capabili de muncă, dar refuză un loc de muncă nu vor mai primi ajutor financiar. „Mai mult, aceştia vor putea să depună din nou un dosar de asistenţă socială doar după un an. Asta înseamnă că pe toţi cei pe care i-am văzut apţi de muncă şi care aveau <frezoane> pentru a nu merge să muncească primesc un ajutor substanţial de la Parlamentul României, şi anume pariul cu munca. Consider că a venit momentul ca în România fiecare cetăţean să primească venituri în funcţie de munca pe care o depune”, a declarat Băişanu, care a subliniat faptul că această lege nu se referă la persoanele care sunt cu adevărat cu nevoi speciale. El a explicat că refuzul unui loc de muncă va fi constatat de primari, prin Direcţiile de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor. „Evident, există şi soluţia acestor oameni de a munci sezonier pe timp de vară, toamnă, primăvară, când e nevoie de munci în agricultură sau în construcţii. Refuzul de două ori a unui astfel de loc de muncă va atrage, de la sine, pierderea acestui venit, pe care, în opinia noastră, trebuie să-l primească doar cei care muncesc în România”, a precizat deputatul ALDE de Suceava. El a arătat că primarii din România, indiferent de partidul din care fac parte, care şi-au câştigat mandatele folosindu-se de voturile „oamenilor care au primit aceste ajutoare financiare fără a depune muncă” trebuie să înţeleagă faptul că trebuie să se apuce de treabă şi să muncească pentru localităţile lor, dacă vor să mai fie aleşi.

Pe de altă parte, el a arătat că în momentul de faţă circa 270.000 de persoane primesc aceste ajutoare sociale. „Nu numărul contează. Contează enorm de mult ceea ce se înţelege şi care este modelul care îl oferă aceşti adulţi copiilor lor. În mare majoritate oamenii care nu au loc de muncă, asistaţii social, au şi familii numeroase cu mulţi copii. Imaginaţi-vă şase – şapte copii care trăiesc într-o astfel de familie, care văd că tata şi mama nu muncesc şi atunci modelul lor va fi <nu munceşti, primeşti bani de la stat> şi poţi trăi în continuare. Aceasta este reparaţia noţiunii de muncă pe care poporul român o merită”, a spus Băişanu. El a amintit şi de anunţul ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, cu privire la sprijinul lunar de 500 de euro pe care firmele îl vor primi dacă vor angaja persoanele care ies din sistemul asistaţilor social.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea Băişanu prin care asistaţii social îşi pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a fost adoptată.
 Vizualizări articol: 2867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Legea Băişanu prin care asistaţii social îşi pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a fost adoptată4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei