Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 136 (6846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiectiv

Ţara Dornelor doreşte să atragă turiştii cu bani pentru cel puţin şase zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă programele turistice, Serviciul Salvamont Vatra Dornei păstrează în permanenţă legătura cu turiştii prin Centrul Naţional de Informare Turistică din oraşul staţiune. Scopul acestei activităţi, de a afla ce vor turiştii în viitor, ce le-a plăcut şi ce nu le-a plăcut, ce trebuie îmbunătăţit etc., are drept scop diversificarea ofertelor turistice astfel încât numărul de înnoptări în Ţara Dornelor să ajungă la o medie de cinci.

Ţara Dornelor ca destinaţie de ecoturism se dezvoltă foarte bine pe partea culinară şi turismul activ. Aşa cum am aflat de la ing. Petrică Ariciuc, şeful Serviciului Salvamont, sunt 420 km de trasee montane, 180 de km de trasee de cicloturism, traseele actuale fiind amenajate, marcate şi evidenţiate pe hărţile turistice şi ridicate în sistem GPS.

Salvamont Vatra Dornei împreună cu Vatra Dornei Tineret - VDT va remarca 100 de km de trasee turistice din Ţara Dornelor şi vor fi amenajate o serie de trase din masivele Giumalău, Bistriţei, Călimani pe 27 şi 28 iunie.

Mai sunt trasee pentru turism ecvestru cu durată de la 2 ore până la 3 – 4 zile, trasee de rafting şi easy-rafting. Pentru cei care nu doresc să meargă foarte mult, dar doresc să admire flora şi fauna, împreună cu Parcul Naţional Călimani sunt promovate traseele de naţional observation.

„Dincolo de partea de turism activ încercăm  să dezvoltăm tot ceea ce înseamnă obiective culturale şi moştenire culturală, păstrând autenticul. Ca efect, Primăria Vatra Dornei a dezvoltat acum trei ani un proiect prin  care a promovat destinaţia Ţara Dornelor pe trei direcţii, turism activ, turism cultural şi turism balnear. Sunt cele trei obiective care înglobate pot să constituie esenţa destinaţiei de turism Ţara Dornelor. Ca Centru Naţional de Informare şi promovare turistică avem un obiectiv: mărirea numărului de înnoptări. Este un indicator de care noi ţinem cont foarte mult. Numărul de înnoptări pentru Ţara Dornelor este între 3,5 spre 4, cu o zi jumătate în plus faţă de restul judeţului. Ceea ce ne ridică foarte mult este staţiunea balneară. Dacă noi vom reuşi prin  turismul activ pe care îl promovăm prin destinaţia de turism Ţara Dornelor să ajungem spre cinci nopţi, prin atragerea acelor turişti potenţi financiar, înseamnă că am îndeplinit obiectivele Centrului de Informare Turistică, ale Asociaţiei de Ecoturism <Ţara Dornelor> şi ale Parcului Naţional Călimani”, ne-a declarat Petrică Ariciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţara Dornelor doreşte să atragă turiştii cu bani pentru cel puţin şase zile.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţara Dornelor doreşte să atragă turiştii cu bani pentru cel puţin şase zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei