Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 136 (6846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasament

Școlile din municipiul Suceava cu cele mai bune rezultate la evaluarea națională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 6.000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Suceava au susținut în această lună evaluarea națională, trei sferturi dintre candidați reușind să obțină note de promovare la examenul de la finalul gimnaziului.

Înainte de contestații, procentul elevilor care au medii peste 5 este de 73,62, cifră apropiată de media de la nivel național, de 73,5.

În municipiul Suceava, 17 unități de învățământ, şcoli gimnaziale și licee care includ ciclu gimnazialau organizat examenul de evaluare națională.

Am ierarhizat aceste unități având drept criteriumedia aritmentică a tuturor notelor de la evaluarea naţională. De menționat că topul este realizat înainte de publicarea rezultatelor finale, de rezolvarea contestațiilor, eventualele modificări putând influența ușor ierarhia unităților.

Top 3 se menține aproape identic cu cel din 2017, cu cele mai bune medii la evaluarea națională figurând colegiile „Ştefan cel Mare”, „Petru Rareș” și Școala Gimnazială Nr. 4. Totuși, de remarcat scăderea destul de abruptă a mediilor, în comparație cu anul trecut. Astfel, dacă în 2017, primele șase școli din clasament aveau media notelor de la evaluarea națională peste 8, în 2018, doar primele două clasate au medii mai mari de 8.

Cel mai bine în clasament se poziționează Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, cei 26 de absolvenți de gimnaziu având o medie a notelor de la evaluare de 9,24. În plus, doi elevi au media examenului 10 și doar 4 medii sunt mai mici de 8.

Pe poziția secundă a clasamentului se situează Colegiul Național „Petru Rareș”, unde media notelor de la evaluarea națională este de 8,88. 45 de elevi au susținut testarea la colegiul sucevean, 26 au medii peste 9, iar trei dintre ei figurează cu media maximă.

 Top 3 este completat de Școala Gimnazială Nr. 4, unde media notelor elevilor care au participat la evaluarea națională (62 la număr) este de 7,94. 16 elevi au avut medii peste 9.

Școala Gimnazială Nr. 3 este pe poziția a IV-a, cei 122 de elevi având o medie a notelor de la evaluarea națională de 7,9. 43 de elevi au medii peste 9.

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” au susținut evaluarea 50 de elevi de clasa a VIII-a, 7,77 fiind media notelor lor. 13 elevi au medii peste nouă, un absolvent fiind notat cu 10 la ambele probe ale examenului.

Pe poziția a VI-a se află Școala Gimnazială Nr. 1 (85 de elevi) cu media 7,57. Sunt 16 medii peste 9, unitatea mândrindu-se și cu o absolventă cu 10 pe linie la evaluarea națională.

Urmează Școala Gimnazială „Ion Creangă” cu 114 elevi și o medie a notelor de 7,52. 25 de elevi au medii peste 9.

Liceul Teoretic Filadelfia (40 de elevi și o medie de 7,43) și Liceul Natanael (14 elevi cu o medie de 7,23) completează ultimele locuri din Top 10.

127 de elevi de la Școala „Miron Costin” au susținut evaluarea, media unității de învățământ fiind de 7,19. 17 elevi au medii peste 9. La Școala Gimnazială Nr. 10 sunt 78 de elevi de clasa a VIII-a, cu o medie a notelor de la evaluarea națională de 7,12 și 12 medii peste 9.

În statistica aferentă Școlii Gimnaziale Nr. 8 figurează 43 de elevi cu o medie de 7,01, cinci medii peste 9 și o absolventă cu nota maximă la ambele probe ale testării.

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” au absolvit 52 de elevi, media de la evaluarea națională a acestora fiind 6,90.

Următoarele școli din ierarhie sunt Școala Gimnazială Nr. 6 (16 elevi cu o medie de 6,01), Școala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” (21 de elevi cu o medie de 5,37), Liceul cu Program Sportiv (35 de elevi și o medie de 4,71).

La coada clasamentului se situează Școala Gimnazială Nr. 5 „Jean Bart”, unde din cei nouă elevi care au susținut testarea, doar unul a reușit să obțină o medie peste 5. Alt elev figurează cu o medie de 4,3, iar restul au medii mai mici de 4.

 

Primele două colegii din top își selectează elevii pentru gimnaziu

Colegiile „Ștefan cel Mare” și „Petru Rareș” se mențin în fruntea ierarhiei, lucru firesc dacă ținem cont că cele două instituții își selectează elevii de gimnaziu printr-un examen de departajare, candidații trebuind să demonstreze cunoștințe temeinice de matematică, română și limbă străină.

De asemenea, diferențele dintre numărul absolvenților la școlile din municipiu este destul de însemnată. De exemplu, la Colegiul „Ștefan cel Mare”, lider în top, figurează 26 de elevi de clasa a VIII-a, în vreme ce la Școala „Miron Costin” din Burdujeni sunt 127. Prin urmare, un clasament dintre școlile de cartier, cu clase numeroase, și liceele cu ștaif din oraș, cu elevi puțini, și aceia aleși pe sprânceană, ar putea fi considerat nedrept pentru cea dintâi categorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile din municipiul Suceava cu cele mai bune rezultate la evaluarea națională.
 Vizualizări articol: 6376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Școlile din municipiul Suceava cu cele mai bune rezultate la evaluarea națională3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei