Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 107 (6817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caravana profesioniştilor

„Viaţa ta - Prioritate a profesiei mele”, activitate maraton a asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul Zilei internaţionale a asistenţilor medicali şi a moaşelor, Filiala OAMGMAMR- Suceava a evidenţiat rolul profesiei în societatea actuală şi a punctat importanţa profesiei în rândul membrilor săi prin manifestarea maraton Caravana profesioniştilor "Viaţa ta - Prioritate a profesiei mele''. Evenimentul a avut loc marţi, 8 mai, la Câmpulung Moldovenesc, miercuri, 9 mai, la Fălticeni, joi, 10 mai, la Rădăuţi şi vineri, 11 mai, în municipiul Suceava. Cadrele medicale şi-au manifestat interesul pentru eveniment prin înscriere pe site-ul organizaţiei. „Cu dorinţa de a împărţi împreună experienţele noastre, ne-am reîntâlnit cu entuziasm şi bucurie circa 150 de asistenţi medicali şi moaşe în fiecare oraş în care s-a desfăşurat evenimentul. La mulţi ani, dragi colegi! Să aveţi sănătate, tărie să le faceţi pe toate! Dăruirea cu care vă faceţi profesionist meseria să aducă oameni mai sănătoşi, mai feriţi de boli, mai fericiţi în jurul nostru”, a fost mesajul preşedintelui OAMGMAMR – Filiala Suceava, asistent principal licenţiat Lenuţa Cozmanciuc.

 

Meserie vocaţională

În cadrul întâlnirilor s-a vorbit despre vocaţia pentru meseria de asistent medical şi moaşă. „Când o persoană a hotărât să îmbrăţişeze meseria de asistent medical a conştientizat că aceasta este una din cele mai importante decizii din viaţa sa. Decizia de a-şi dedica viaţa în scopul îngrijirii altor persoane şi pentru a-i ajuta pe cei bolnavi să se însănătoşească”, a explicat Lenuţa Cozmanciuc. Asistentul medical este foarte important în viaţa oamenilor. Un asistent medical oferă îngrijire şi compasiune. „Asistenţii medicali înţeleg că, odată cu schimbările din sistemul de îngrijire, intervine o nevoie de perfecţionare pe tot parcursul vieţii. Viaţa unui asistent poate fi descrisă oricum dar nu plictisitoare, nici o zi nu seamănă cu alta, nici un caz cu altul. Fiecare asistent în parte are diferite motive: personale, profesionale, dar în 90 % din cazuri este doar dragostea faţă de oameni. Fiecare persoană care alege meseria de asistent medical face un angajament pe viaţă să respecte valorile care stau la baza acesteia: demnitate umană, altruism, integritate, profesionalism”, a completat preşedintele OAMGMAMR – Filiala Suceava. Meseria de asistent medical, susţine şi Laura Bocăneţ, asistent medical principal în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei, este o provocare, trebuie să îţi aminteşti în fiecare zi că poţi alina suferinţa pacienţilor atât prin administrarea tratamentului prescris de medic, cât şi printr-o vorbă bună şi printr-un zâmbet. „Pentru un bun asistent nu trebuie să conteze cât de grea a fost ziua, câte probleme a întâmpinat, ci trebuie să îşi amintească valorile fundamentale ale acestei profesii şi motivul pentru care a ales-o”, a fost concluzia participanţilor la „Caravana profesioniştilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Viaţa ta - Prioritate a profesiei mele”, activitate maraton a asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
„Viaţa ta - Prioritate a profesiei mele”, activitate maraton a asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţ2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei