Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 107 (6817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare de proiect

Centrul de Excelenţă de la Spitalul de Urgenţă Suceava costă aproape 11 milioane de lei, din care peste 9 milioane de lei sunt fonduri UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţa „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, lansarea proiectului „Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate în context transnaţional inovativ”.

Proiectul are ca perioadă de desfăşurare intervalul cuprins între 15 februarie 2018 – 14 februarie 2021 şi va fi implementat împreună cu partenerul transnaţional Consorzio Italiano per la Ricerca în Medicina din Italia, după cum a anunţat, ieri, directorul medical al spitalului, dr. Doina Ganea-Motan. Valoarea totală a proiectului este de 10,913 milioane de lei, din care 9,2 milioane de lei sunt fonduri europene. Contribuţia spitalului este de 1,7 milioane de lei și va fi suportată din bugetul propriu.

Dr. Ganea-Motan a explicat că obiectivul general al proiectului este „îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru 870 de profesionişti implicaţi în domeniile prioritare de sănătate, pentru a asigura creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate în domeniul asistenţei medicale”.

Reprezentantul din România al consorţiului italian, Dana Măntărău, a declarat că din grupul ţintă vor face parte 780 de persoane din regiunile mai puţin dezvoltate din România, cu precădere din Regiunea Nord-Est, şi 90 de profesionişti implicaţi în domeniile prioritare de sănătate din Regiunea Bucureşti-Ilfov.

 

Proiectul se adresează angajaţilor din spitalele publice și medicilor de familie

Pe parcursul celor 36 de luni de implementare, membrii grupului ţintă vor participa la mai multe cursuri de formare EMC, în România şi în Italia, în domenii de formare profesională specifică programelor prioritare de sănătate conform Strategiei  Naţionale de Sănătate 2014-2020, respectiv cele aferente următoarelor domenii: sănătatea femeii şi copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală, boli rare (inclusiv genetică medicală). De asemenea, se vor organiza seminarii, workshopuri şi schimburi de experienţă naţionale și internaţionale, „cu scopul de a identifica, promova și transpune în context românesc cele mai bune practici din ariile selectate”.

Altfel spus, personalul medical va participa la cursuri și programe de pregătire profesionale, organizate majoritar la Suceava, iar 30 de persoane implicate în domeniile prioritare de sănătate vor participa la stagii de practică transnaţionale. Sunt eligibili să facă parte din grupul ţintă atât angajaţii spitalelor publice, cât și medicii de familie, conform Danei Măntărău.

Ea a mai spus că în cadrul proiectului se va face și o evaluare a locului pe care se plasează Spitalul de Urgenţă Suceava în raport cu standardele europene în domeniu, precum și o evaluare a discrepanţelor între serviciile oferite de spital și cele așteptate de pacienţi. Aceste evaluări ar urma să fie făcute pe bază de chestionare, anual.

Pentru a se trece la etapa următoare, se așteaptă ca Guvernul să adopte regulamentul de derulare a proiectelor de acest tip.

Manager de proiect este ing. Dana Ostafei, de la Spitalul de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Excelenţă de la Spitalul de Urgenţă Suceava costă aproape 11 milioane de lei, din care peste 9 milioane de lei sunt fonduri UE.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de Excelenţă de la Spitalul de Urgenţă Suceava costă aproape 11 milioane de lei, din care peste 9 milioane de lei sunt fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei