Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 107 (6817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Curtea de Apel

Primăria Suceava contestă în instanţă o decizie CNSC privind licitaţia de salubrizare menajeră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desemnarea unui operator de salubrizare menajeră care să presteze acest serviciu timp de 12 ani, dar care să aibă obligaţia de a investi masiv în modernizarea acestui serviciu, bate pasul pe loc din cauza sarabandei licitaţiilor.

Licitaţia de concesionare a acestui serviciu public a avut loc în luna ianuarie a acestui an, dar de atunci nu a mai avansat cu nimic, din cauza contestaţiilor.

După o lungă aşteptare, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a transmis acum municipalităţii sucevene o decizie privind toate contestaţiile depuse referitoare la această licitaţie.

Dacă majoritatea deciziilor nu influenţează parcursul licitaţiei, pentru care ar putea fi desemnat un câştigător final, la contestaţia depusă de Rosal, firma care a asigurat salubrizarea menajeră a oraşului o lungă perioadă, răspunsul CNSC „tulbură” şi mai mult apele.

Mai exact, CNSC a decis anularea raportului intermediar de evaluare a propunerilor financiare, în baza căruia se face departajarea ofertelor şi se desemnează câştigătorul licitaţiei, obligând Primăria Suceava să reevalueze oferta contestatarului, adică Rosal.

„Oferta depusă de Rosal a fost evaluată deja, punctajul care se acordă este clar. Să faci reevaluarea ofertei şi să îi dai acelaşi punctaj nu are nici un sens. Vom ataca în instanţă decizia CNSC, la Curtea de Apel, astfel încât să avem o decizie definitivă şi irevocabilă în acest sens, să nu mai pierdem timpul în contestaţii la contestaţii”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care gestionează activitatea de salubrizare a municipiului reşedinţă de judeţ.

Licitaţia organizată de municipalitatea suceveană are ca scop modernizarea întregului sistem de colectare a deşeurilor menajere, pentru o mai bună gestionare a acestora.

Valoarea contractului de concesionare a salubrizării menajere a Sucevei pentru următorii 12 ani este de 83.829.600 de lei, câştigătorul obligându-se să amenajeze 100 de platforme semiîngropate, 100 de platforme îngropate, 30 de puncte supraterane de colectare selectivă cu patru containere pentru deşeuri reciclabile, să doteze fiecare casă cu pubele de gunoi, pentru colectare selectivă, dar şi să monteze 1.000 de coşuri stradale şi să amenajeze două locuri de joacă pentru copii, cu suprafaţă elastică, anual.

Din cele 100 de platforme îngropate, 15 urmează să fie realizate în cartierul Obcini, 23 în George Enescu, 9 în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni şi 3 în Iţcani, în vreme ce platformele semiîngropate vor fi amplasate astfel: 14 în Obcini, 24 în George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25 în Burdujeni şi 3 în Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava contestă în instanţă o decizie CNSC privind licitaţia de salubrizare menajeră.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava contestă în instanţă o decizie CNSC privind licitaţia de salubrizare menajeră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei