Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 107 (6817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Fără speranţă

Păgubiţii firmei Duo Mat Retail, nemulţumiţi de mersul anchetei după un an de aşteptări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printr-un memoriu trimis redacţiei Monitorului de Suceava, cei peste 160 de clienţi înşelaţi prin metode frauduloase de către administratorii firmelor Duo Mat şi Duo Mat Retail îşi exprimă indignarea pentru modul în care a fost desfăşurată ancheta poliţiştilor şi procurorilor în acest dosar, în care prejudiciul a depăşit 17 miliarde de lei vechi. Ei au convingerea că cercetările au fost tergiversate mult timp şi au prins avânt doar în urma demersurilor făcute în mass-media, în ultima perioadă.

Clienţii înşelaţi cred că dacă erau luate la timp măsuri asigurătorii, imediat după constatarea faptelor, ar fi putut fi recuperat măcar o parte din prejudiciu şi se putea stabili mai uşor activitatea infracţională a administratorilor firmelor.

 

Acuzaţii grave aduse administratorilor celor două firme implicate

Câteva explicaţii venite din partea celor înşelaţi încearcă să lămurească modul în care s-au produs infracţiunile. Ei precizează că ”sub numele Duo Mat SRL au funcţionat două firme, din care una căpuşă, denumită Duo Mat Retail, înfiinţată cu scopul de a comite infracţiuni, un mecanism bine pus la punct de cei doi fraţi, Creţu Daniel şi Creţu Corneliu, care nu au avut niciodată în contabilitatea firmelor Duo Mat şi Duo Mat Retail materialele de construcţii pe care le comercializau. (…) Marfa era în custodie de la altă firmă, iar preluarea comenzilor, neonorarea acestora, facturarea incompletă, apoi stornarea respectivelor facturi au fost făcute cu intenţia de a săvârşi infracţiuni de natură economică. La data înfiinţării firmei Duo Mat Retail, firma cu numele Duo Mat se afla în insolvenţă, lichidatorii facilitând asociaţilor înfiinţarea unei firme căpuşă, Duo Mat Retail, prin intermediul căreia au fost înşelate peste 163 de persoane.”

 

Plângeri depuse la toate instituţiile şi măsuri luate tardiv de autorităţi

În perioada imediat următoare comiterii înşelăciunii, clienţii păgubiţi s-au adresat prin intermediul unor plângeri Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru a sesiza infracţiunile comise. După închiderea depozitului firmei Duo Mat Retail în luna mai 2017, păgubiţii acuză că nu s-au luat nici un fel de măsuri de sechestru pentru mărfurile achitate de ei şi rămase în custodia altei firme, acestea fiind vândute în primăvara anului 2018.

”Din declaraţiile martorilor Raluca Moscalu, casier, şi Loredana Cazacu, contabilă, reiese că banii erau ridicaţi zilnic de către fraţii Creţu sau de administratorii numiţi de aceştia, deşi din data de 24.11.2016, în urma unei inventarieri, inculpaţii cunoşteau faptul că nu deţin mărfurile comercializate. Ei au continuat însă vânzările fictive ale acestora, nestingheriţi de nimeni şi de nimic în activitatea infracţională, prejudiciind astfel sute de persoane cu sute de mii de euro”, se arată în memoriul transmis redacţiei.

A fost sesizat de asemenea şi Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură cu conduita necorespunzătoare a judecătorilor şi procurorilor, în special a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care ”deşi au fost sesizaţi încă din luna mai a anului 2017 cu plângeri a peste 100 de oameni, care au fost prejudiciaţi de SC Duo Mat SRL Suceava cu peste 10 miliarde lei vechi, nu au început urmărirea penală împotriva acestei societăţi şi împotriva reprezentanţilor societăţii şi nu au luat măsuri grabnice pentru recuperarea prejudiciului creat şi pentru preîntâmpinarea săvârşirii de noi infracţiuni.” În acelaşi timp ”nu s-a luat de urgenţă măsura sechestrului asigurător pe toate bunurile aparţinând firmei Duo Mat SRL şi celor implicaţi, nefiind formulate adrese prin care aceştia să fie obligaţi să declare toate bunurile mobile şi imobile pe care le deţin”, motive care alimentează îngrijorarea oamenilor în ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului în cadrul acestui mare dosar de înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păgubiţii firmei Duo Mat Retail, nemulţumiţi de mersul anchetei după un an de aşteptări.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Păgubiţii firmei Duo Mat Retail, nemulţumiţi de mersul anchetei după un an de aşteptări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei