Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 100 (6810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Militarii polonezi prezenţi la Poiana Micului au fost încântaţi că au regăsit în Bucovina o parte din ţara natală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Militarii polonezi din cadrul Contingentului Militar Polonez ce staţionează la Craiova care au fost invitaţi sâmbătă la Poiana Micului pentru a asista la manifestările dedicate Zilei Diasporei Poloneze, Zilei Drapelului Republicii Polonia şi Zilei Constituţiei au rămas impresionaţi de ceea ce au găsit în Bucovina. Practic, o mică parte din ţara natală s-a „transferat” pentru câteva ore în România pentru militarii veniţi la noi în ţară pentru a derula operaţiuni comune cu trupe din mai multe state membre NATO.

Cele opt persoane care fac parte din Contingentul Militar Polonez afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est au ajuns în Bucovina sub coordonarea colonelului Andrzej Kowalczyk. Acesta şi-a exprimat recunoştinţa pentru invitaţia primită şi s-a declarat încântat de comunitatea poloneză pe care a găsit-o în acest colţ de România.

La rândul său, Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, s-a declarat onorat de prezenţa militarilor polonezi, dar a ţinut să amintească şi de faptul că Bucovina este un exemplu de convieţuire multietnică.

„Vrem să fim parte integrantă şi să ne bucurăm de populaţia majoritară de acest an centenar şi vrem să contribuim şi noi la manifestările care vor avea loc în 2018”, a arătat Ghervazen Longher.

Prezent la manifestări, Gheorghe Niţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a spus că apreciază foarte mult activitatea Uniunii Polonezilor din România, o comunitate pe care o cunoaşte foarte bine şi prin prisma faptului că este din Gura Humorului, o zonă în care trăiesc şi polonezi.

La evenimentul de la Poiana Micului au participat şi deputatul din partea Uniunii Polonezilor din România, Victoria Longher, primarul comunei Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan, preoţii din decanatul de Bucovina, precum şi membrii comunităţilor poloneze.

Acţiunile au demarat în jurul orei 11:00 cu sfânta liturghie, celebrată în limba polonă de preotul militar Adam Tur, din cadrul Contingentului Militar Polonez ce staţionează la Craiova, împreună cu vicedecanul de Bucovina, preot doctor Stanislav Cucharec, preotul Gabriel Bucur şi preotul Valentin Cochior. 

Imediat după sfânta liturghie, totul s-a mutat la Casa Polonă din Poiana Micului, unde s-a derulat un program dedicat sărbătorii Zilei Diasporei Poloneze şi Zilei Drapelului Republicii Polone, precum şi Zilei Constituţiei din 3 Mai, pregătit special de către ansamblurile reprezentative ale Uniunii Polonezilor din România: „Sołonczanka” şi „Mała Pojana”. Acestea au prezentat cântece şi dansuri ale muntenilor polonezi din Czadca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Militarii polonezi prezenţi la Poiana Micului au fost încântaţi că au regăsit în Bucovina o parte din ţara natală.
 Vizualizări articol: 1823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Militarii polonezi prezenţi la Poiana Micului au fost încântaţi că au regăsit în Bucovina o parte din ţara natală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei