Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 100 (6810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CRRN Zvoriştea

Anchetă la Centrul de recuperare Zvoriştea, după ce o asistentă a reclamat la 112 că o pacientă a căzut de la etaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O asistentă medicală a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriştea a sunat, vineri, 4 mai a.c., puţin după ora 18.00, la 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe pentru o pacientă, în vârstă de 54 de ani, care s-ar fi aruncat de la etajul I al clădirii instituţiei. Dispeceratul a anunţat imediat şi poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata pentru efectuarea de investigaţii asupra circumstanţelor evenimentului.

Din cercetări a reieşit că, în timp ce asistenta medicală servea masa de seară pacienţilor, a fost anunţată de către un pacient despre faptul că a găsit-o căzută în faţa uşii de acces pe pacienta M.Ţ.. Pentru că la etajul I, lateral de uşa de acces, erau două geamuri deschise, asistenta a presupus că femeia a căzut de la unul dintre geamuri. Echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului a preluat pacienta şi a transportat-o la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale, ea fiind diagnosticată preliminar de către cadrele medicale cu „fractură humerus stâng şi contuzie lombară”, produse prin cădere de la aceeaşi înălţime (din picioare).         

Din primele verificări nu s-a putut stabili cu exactitate în ce condiţii sau de unde a căzut femeia, întrucât nici cadrele instituţiei şi nici vreunul din pacienţi nu a observat momentul căderii. În cercetarea efectuată de poliţişti la faţa locului nu au fost identificate urme de sânge pe postamentul din beton din faţa uşii de acces în instituţie şi nici în zonele situate sub cele două geamuri care erau deschise la primul etaj. Sub geamuri, conform poliţiştilor, nu au fost identificate nici urme ale unei căderi.

 

Şeful centrului exclude ipoteza că pacienta ar fi căzut de la etaj sau că s-ar fi aruncat pe fereastră

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a fi soluţionat procedural de poliţiştii postului de poliţie Zvoriştea.

Directorul CRRN Zvoriştea, Cătălina Aursulesei, ne-a declarat, ieri, că este exclus ca pacienta, transferată în luna februarie a.c. de la instituţia similară de la Costâna, să fi căzut sau să se fi aruncat de la etaj. „Sunt peste 4 metri înălţime, se făcea zob dacă ar fi căzut de la etaj. Ea merge mai greu, sigur s-a împiedicat pe trepte şi a căzut pe gresia din faţa uşii de la intrare”, a declarat Cătălina Aursulesei. Ea a afirmat că pacientul care i-ar fi spus asistentei medicale că femeia a căzut suferă de oligofrenie şi este certificat ca fiind fără discernământ.

În ceea ce priveşte supravegherea pacienţilor, directorul centrului a spus că incidentul s-a petrecut în timpul în care se servea masa de seară şi personalul, respectiv trei asistente şi trei infirmiere, era ocupat cu această activitate. ”Sunt 88 de beneficiari, dintre care 56 circulă liber, restul sunt la pat sau se deplasează cu cadrul. Cei care nu pot mânca singuri sunt hrăniţi de infirmiere, deci nu avem cum să-i supraveghem pe toţi, în orice moment”, a mai spus Cătălina Aursulesei.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Nadia Creţuleac, ne-a declarat, ieri, că a fost informată imediat despre producerea incidentului şi că din primele cercetări reiese că nici nu poate fi vorba despre o cădere de la etaj. De asemenea, nici nu se pune problema unei securizări suplimentare, cu gratii la ferestre, a acestui tip de aşezăminte. ”Beneficiarii noştri se plimbă liber prin curte. Ei nu sunt la închisoare, sunt într-o instituţie de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică. Nu sunt violenţi, nu sunt în situaţia de a face rău altora sau lor înşişi”, a precizat Nadia Creţuleac, arătând că de astăzi, în paralel cu ancheta poliţiei, la Zvoriştea va fi efectuată şi o anchetă administrativă, cu cercetarea disciplinară a angajaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă la Centrul de recuperare Zvoriştea, după ce o asistentă a reclamat la 112 că o pacientă a căzut de la etaj.
 Vizualizări articol: 3580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă la Centrul de recuperare Zvoriştea, după ce o asistentă a reclamat la 112 că o pacientă a căzut de la etaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei