Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 96 (6806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concedii

Vouchere de vacanță de aproape trei milioane de euro, pentru angajații din învățământul preuniversitar sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concediul din vara acestui an va fi mai puțin costisitor pentru bugetari, aceștia urmând să primească în perioada următoare vouchere pe care le vor putea folosi pentru a-și plăti vacanța planificată.

De vouchere de vacanță va beneficia și personalul din școli - cadre didactice, auxiliare și personal nedidactic - la nivelul județului Suceava fiind vorba de circa 10.600 de angajați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, insp. Cezar Anuței, valoarea voucherelor de vacanță acordate angajaților din învățământul preuniversitar sucevean este de 13.438.000 de lei, adică aproape 2.900.000 de euro. Banii vor fi virați către Inspectoratul Școlar Județean, iar apoi către școli, unitățile școlare fiind cele care contractează serviciile turistice, conform unei liste pe care Ministerul Turismului o va publica pe site-ul propriu.

Valoarea maximă a tichetelor de care beneficiază un angajat este de 1.450 lei, suma fiind impozabilă. Tichetele de vacanță vor fi acordate proporțional cu perioada lucrată, ceea ce înseamnă că angajații care lucrează de mai puțin de un an vor primi tichete cu o valoare mai mică. Voucherele pot fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018 și sunt valabile un an de la data emiterii acestora.

Ceea ce trebuie să știe dascălii este faptul că aceste tichete sunt valabile doar pe teritoriul României și doar pentru titular, acestea nefiind transmisibile.
Un alt aspect important este acela că aceste tichete vor putea fi fracționate, adică pot fi folosite de mai multe ori. Concret, dacă cineva are vouchere de vacanță în valoare maximă de 1.450 de lei și alege să meargă într-o vacanță mai scurtă care-l costă 800 de lei, diferența o poate folosi pentru o dată ulterioară.

Mai mult, sindicatele din învățământ oferă membrilor săi oferte avantajoase pe litoralul românesc (în staţiunile Eforie Nord şi Olimp), la Băile Felix şi Căciulata.

De exemplu, cei care sunt membri ai Alianței Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), indiferent de nivelul salariilor sau de vechimea în sistemul educaţional, se pot bucura, împreună cu familiile lor, de ofertele promoţionale negociate, pentru concedii la mare sau în staţiuni balneoclimaterice, pentru odihnă sau pentru refacerea capacităţii de muncă. Alianţa Sindicatelor are parteneriate cu unităţi de cazare din aceste staţiuni, pentru ca oamenii şcolii să meargă în concedii la preţuri avantajoase. Cereri pentru concedii ieftine pot depune și pensionarii care au lucrat în învățământ. Preţurile depind de perioada în care solicitantul doreşte să meargă în concediu, ofertele din plin sezon fiind ceva mai piperate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vouchere de vacanță de aproape trei milioane de euro, pentru angajații din învățământul preuniversitar sucevean.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vouchere de vacanță de aproape trei milioane de euro, pentru angajații din învățământul preuniversitar sucevean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei