Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 96 (6806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Centenar

Proiectul Consiliului Judeţean Suceava, Caravana „Zestrea Bucovinei”, a debutat la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, Caravana „Zestrea Bucovinei”, a debutat la finalul săptămânii trecute la Vatra Dornei. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură „Platon Pardău”, fiind primul dintr-o serie de acţiuni care urmează să fie organizate în Anul Centenarului Marii Uniri pentru a promova valorile pe care judeţul Suceava le-a readus Țării la Marea Unire. Primul eveniment organizat în cadrul Caravanei „Zestrea Bucovinei” a avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a deputatului Angelica Fădor, a primarului Ilie Boncheş, a vicepreşedintelui CJ, Gheorghe Niţă, a directorilor Muzeului Bucovinei şi Bibliotecii Bucovinei, Emil Ursu, respectiv Gabriel Cărăbuş, precum şi a mai multor primari din zonă.

După discursurile de deschidere susţinute de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, au fost prezentate cinci teme de interes care au amintit de zestrea pe care această zonă a judeţului a adus-o la Marea Unire. Astfel, temele prezentate în cadrul evenimentului de la Vatra Dornei au fost „Staţiunea Vatra Dornei - Personalitatea Vasile Deac”, „Istoria Turismului Balnear”, „Istoria Mineritului”, „Istoria Căilor Ferate” şi „Plutaşii de pe Bistriţa”. Tot în cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a înmânat patru distincţii „Meritul Bucovinei”. Acestea au fost primite de Paul Braşcanu, tehnician specialist în căi ferate, poduri şi lucrări de artă, scriitor şi membru al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Țara Dornelor, dar şi de profesorul Taţiana Vlad Guga, cea care în anul 1991 a înfiinţat, la Vatra Dornei, filiala „Arboroasa” a Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”. Aceeaşi distincţie a fost acordată Bibliotecii Municipale „G.T. Kirileanu” din Vatra Dornei, precum şi plutaşilor de pe Bistriţa, reprezentaţi prin Muzeul din Ciocăneşti.

Tot la Casa de Cultură din Vatra Dornei au fost deschise patru expoziţii, una intitulată „Chipiuri din Bucovina de la 1900”, în timp ce celelalte sunt dedicate mineritului şi plutăritului din Bucovina, precum şi istoriei căilor ferate.

După evenimentele de la Casa de Cultură, Gheorghe Flutur, alături de ceilalţi invitaţi, s-au deplasat la Gara Dorna Băi, edificiu inaugurat în luna iulie a anului 1910, acolo unde a fost prezentată o placă comemorativă, din marmură, pe care este inscripţionat un mesaj cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Astfel de plăci omagiale urmează să fie amplasate pe mai multe clădiri reprezentative din acest municipiu, printre care primăria, cazinoul, biblioteca municipală sau templul evreiesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Consiliului Judeţean Suceava, Caravana „Zestrea Bucovinei”, a debutat la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Proiectul Consiliului Judeţean Suceava, Caravana „Zestrea Bucovinei”, a debutat la Vatra Dornei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei