Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 96 (6806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tragedie cumplită

O fată de 15 ani s-a spânzurat după ce părinții i-au luat telefonul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tragedie cumplită a lovit o familie din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, după ce o fată în vârstă de doar 15 ani și-a pus cap zilelor, fiind găsită spânzurată în șura gospodăriei. Minora obișnuia să stea foarte mult cu telefonul mobil în mână în ultima perioadă, iar părinții au încercat să ia măsuri pentru ca adolescenta să nu devină total dependentă de acesta. Este o problemă cu care se confruntă foarte mulți părinți. Din păcate, această tragedie arată până la ce se poate ajunge, în cazul copiilor care suferă de depresii puternice și sunt scăpați de sub control. 

Poliția a fost sesizată despre caz duminică, 29 aprilie, în jurul orei 14.00. Fata fusese lăsată fără telefon în aceeași zi. Aceasta a profitat de un moment în care a rămas singură și s-a dus în șură și s-a spânzurat. Descoperirea macabră a fost făcută de un vecin.

Cazul șochează de la un capăt la altul, plecând de la vârsta copilei și până la motivul pentru care s-a sinucis.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările, fără a avea suspiciuni privind condițiile în care s-a produs decesul.

 

Cazul fetei care s-a sinucis la 14 ani

Vârsta fragedă a copiilor nu îi ferește pe părinți de astfel de pericole aproape imposibil de imaginat. Acum câteva luni, și o fată de 14 ani din Suceava s-a sinucis în același mod. 

În luna octombrie a anului trecut, fata de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, a fost găsită moartă, spânzurată, în podul casei în care locuia. Minora era un copil introvertit, iar pe contul ei de Facebook avea postate mai multe imagini care ar fi trebuit să dea mult de gândit. Fotografia de profil era cu o fată „înger” plină de sânge, iar alte fotografii erau cu fete care plâng.

Copiii devin dependenți de internet, calculator sau de telefonul mobil ca formă de refugiu față de nemulțumirile lor.

 

Semnele de alarmă la care părinții ar trebui să reacționeze imediat

După tragedia din luna octombrie a anului trecut, la solicitarea Monitorului de Suceava, psihologul clinician Doina Fîntînariu ne-a transmis câteva informaţii referitoare la motivele pentru care un copil s-ar putea sinucide, dar şi despre semnele de alarmă care nu ar trebui ignorate. Considerațiile sunt generale, pentru toate cazurile de copii care suferă de depresii, de multe ori neobservate sau minimalizate de către părinți.

„Semnificaţiile actului suicidar sunt numeroase şi variate. Tentativa în sine denotă o fugă de obligaţii, o scăpare de probleme, o evadare din lumea reală în care adolescentul nu reuşeşte să se integreze şi dorinţa de a se refugia într-o lume ideală, în care se simte securizat, apărat şi protejat, unde nu mai trebuie să suporte nimic din travaliul şi povara existenţei îndurate până atunci. Ca adulţi poate că ne este greu să ne amintim ce am simţit la vârsta de 14-16 ani, când ne luptam în a demonstra celor din jur că suntem <mari> şi capabili să rezolvăm problemele”, a declarat psihologul Doina Fîntînariu.

Aceasta a subliniat că sinuciderile în rândul copiilor, preadolescenţilor, adolescenţilor apar de regulă după un eveniment de viaţă considerat de copil foarte stresant, cum ar fi probleme mari la şcoală, o despărţire de cineva de care era îndrăgostit(ă), moartea cuiva drag, un divorţ sau un conflict familial major.

La capitolul semnale de alarmă, există riscuri mari atunci când copiii vorbesc despre sinucidere sau moarte, în general, dau de înţeles că nu vor mai fi mult prin preajmă, vorbesc despre sentimentele de lipsă de speranţă sau de vinovăţie, se retrag din compania prietenilor sau a familiei.

Alte semnale de alarmă sunt atunci când scriu sau citesc poezii ori urmăresc materiale video despre moarte, separare sau pierdere, îşi pierd interesul de a lua parte la activităţile preferate până nu demult, au dificultăţi în a se concentra şi îşi pierd interesul în general pentru orice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fată de 15 ani s-a spânzurat după ce părinții i-au luat telefonul.
 Vizualizări articol: 3791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O fată de 15 ani s-a spânzurat după ce părinții i-au luat telefonul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei