Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 96 (6806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Porți deschise la Colegiul „Petru Rareș”, pentru secțiile bilingve de franceză și germană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Catedrele de limba germană și limba franceză ale Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava organizează ”Ziua porților deschise la CNPR”, pentru elevii claselor a VIII-a interesați de clasele biligve de germană sau franceză.

Evenimentul este programat pentru sâmbătă, 5 mai, de la ora 10.00 pentru secția de limba germană, respectiv de la ora 12.00, pentru secția de limba franceză. „Invităm elevii claselor a VIII-a de la toate școlile generale și licee, însoțiți de părinții lor, să participe la activități de prezentare a celor două secții bilingve ale colegiului”, transmit reprezentanții unității. Potrivit acestora, Colegiul „Petru Rareș” este ”Școală partener a Republicii Federale Germania” și singurul centru acreditat pentru susținerea examenelor DSD I și DSD II din județ.

Elevii doritori să studieze limba germană în regim bilingv vor face cunoștință cu cele 2 secții ale colegiului: matematică-informatică bilingv germană și științele naturii bilingv germană, cu oportunitățile oferite de absolvirea unei asemenea secții și de obținerea certificatelor DSD.

De asemenea, Colegiul „Petru Rareș” este singurul liceu cu filieră francofonă din județ și singurul din regiunea de nord a României la care nivelul înalt de studiu al limbii franceze este certificat prin diploma ”LabelFrancEducation”. Cei interesați vor afla informații despre cele două secții bilingve româno-franceze ale colegiului: științe sociale și matematică-informatică, despre examenele DELF care se susțin la colegiu – Centru acreditat DELF, precum și despre bacalaureatul cu mențiune francofonă, singurul de acest gen din județul Suceava.

În paralel cu prezentările celor două secții vor fi organizate activități interactive pentru elevii participanți, activități susținute de profesori, elevi și absolvenți ai colegiului, alături de voluntari-studenți din Franța și Germania

 

Testarea pentru admiterea la clase bilingve

Testarea pentru admiterea la clasele bilingve se desfășoară în perioada 16 – 18 mai 2018, la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, după următorul program: 16 mai – limba engleză, 17 mai – limba franceză, 18 mai – limba germană.

Anexele la fișa de înscriere, necesare pentru înscrierea la teste, se eliberează de către secretariatele școlilor generale la care candidații sunt elevi, în perioada 10 – 11 mai și se depun la Colegiul ”Samuil Isopescu” în perioada 14 – 15 mai.

Echivalarea certificatelor internaționale de competențe lingvistice în limbi străine se face de către școala generală la care candidații sunt elevi, în perioada 3 – 9 mai.

Pentru informații suplimentare referitoare la probele de limbă modernă, cei interesați pot accesa www.cnprsv.ro, secțiunea Examene/Admitere/Admitere în clasa a IX-a, ”Metodologia admiterii” și ”Probe de verificare a cunoștințelor de limbă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porți deschise la Colegiul „Petru Rareș”, pentru secțiile bilingve de franceză și germană.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Porți deschise la Colegiul „Petru Rareș”, pentru secțiile bilingve de franceză și germană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei