Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 69 (6779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Susţinere

Gheorghe Flutur s-a întâlnit, la Bruxelles, cu suceveni din diaspora plecaţi la muncă în Belgia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, la finalul săptămânii trecute, la Bruxelles, cu mai mulţi suceveni plecaţi la muncă în Belgia. Prezent la Bruxelles pentru a participa la evenimentul în cadrul căruia i-a fost înmânată diploma „Suceava – Destinaţie europeană de excelenţă”, Gheorghe Flutur a discutat și cu sucevenii din diaspora din Belgia despre intenţia de a introduce un zbor din Suceava către capitala Belgiei, dar și despre proiectele administraţiei judeţene. Flutur a arătat că în zona Bruxelles sunt comunităţi importante de suceveni, foarte mulţi plecaţi din localităţile din jurul Sucevei, Bosanci și Moara, dar și din Liteni sau Salcea. Gheorghe Flutur le-a vorbit acestora despre proiectele finalizate sau în derulare, dar și despre investiţiile care urmează să fie realizate în judeţ și despre promovarea Bucovinei. „Le-am prezentat faptul că, prin compartimentul Serviciul Diasporă, înfiinţat în cadrul Consiliului Judeţean Suceava, ţinem legătura cu sucevenii plecaţi din ţară, preluăm sugestiile și problemele semnalate de ei, la care căutăm soluţii. O bună parte dintre ei cunosc preocupările administraţiei judeţene privind diaspora. În cadrul discuţiilor sucevenii cu care am vorbit s-au arătat foarte interesaţi de noile proiecte iniţiate, cum ar fi parcul industrial pe care vrem să-l deschidem în apropierea Aeroportului <Ștefan cel Mare>”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că mulţi dintre sucevenii aflaţi în Belgia sunt plecaţi de 15-20 de ani, muncesc în construcţii sau transporturi, dar sunt în continuare cu gândul „la acasă” și ar vrea să se întoarcă în ţară. „Unii au copiii cu ei, alţii au copii în ţară, dar tot mai mulţi spun că, dacă ar avea condiţii să facă ceva care să le asigure un trai decent, să muncească sau să investească, ar reveni și mâine în ţară. Asta trebuie făcut pentru a se întoarce acasă forţa de muncă, una calificată, care să și investească aici pentru a pune umărul la dezvoltarea comunităţilor locale, dar și pentru a se reîntregi familii, pentru reducerea abandonului școlar”, consideră șeful administraţiei judeţene.

 

Gheorghe Flutur mizează pe sprijinul diasporei pentru deschiderea de noi zboruri internaţionale din Suceava

Gheorghe Flutur a adăugat că a discutat și despre continuarea proiectului „Luna diasporei”, el precizând că 28 iulie 2018 va fi o zi cu totul deosebită, când sucevenii din diaspora care au povești de succes vor fi invitaţi să le prezinte public. ”Tot în acea zi vor fi invitaţi să vorbească toţi cei care au de spus ceva de interes atât pentru cei plecaţi, cât și pentru cei din ţară. Vom organiza un program special pentru ei și tot atunci se vor acorda și Distincţiile <Meritul Bucovinei>, distincţie instituită pentru a marca Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a declarat că un subiect important discutat cu sucevenii plecaţi la muncă în Belgia a fost și cel legat de deschiderea unui zbor Suceava-Bruxelles. Flutur consideră că Diaspora poate avea un aport considerabil în deschiderea de noi curse aeriene. „Le-am prezentat ca exemplu modul în care au procedat cei de la Londra. Se va merge pe dezvoltarea grupurilor de suceveni care să se implice, crearea unui nucleu activ care să lucreze la fundamentarea argumentelor și care apoi să fie transmise mai multor operatori de zbor în vederea introducerii unei curse Suceava-Bruxelles. Vor face demersuri pentru implicarea organizaţiilor diasporei din Belgia, a bisericilor și vor fi folosite reţele de socializare, platforme de comunicare ale asociaţiilor românilor din Belgia”, a explicat Gheorghe Flutur. Nu în ultimul rând, el a afirmat că pentru promovarea judeţului Suceava și a turismului în Bucovina are în vedere organizarea unei Zile a Bucovinei la Bruxelles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur s-a întâlnit, la Bruxelles, cu suceveni din diaspora plecaţi la muncă în Belgia.
 Vizualizări articol: 2317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Gheorghe Flutur s-a întâlnit, la Bruxelles, cu suceveni din diaspora plecaţi la muncă în Belgia1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei