Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 69 (6779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiții

Formaţia de dansuri pe generaţii din Berchişeşti, laureată la Festivalul concurs de folclor „Comori de suflet românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Berchișești, Violeta Țăran, a anunțat că zilele trecute, Formația de dansuri pe generații din această comună s-a calificat la faza finală a Festivalului – concurs de folclor „Comori de suflet românesc”. Violeta Țăran a precizat că la faza zonală a festivalului – concurs, care a avut loc în comuna Drăgoiești, formația de dansuri pe generații s-a calificat pe primul loc. „Ca de obicei, formaţia noastră a încântat publicul prezent, printr-o reprezentaţie la superlativ, calificarea în faza următoare fiind o reuşită deplină. Mulţumesc componenţilor Formaţiei de Dansuri pe Generaţii din Berchişeşti şi le doresc succes în continuare la festivalurile ce vor urma în acest an”, a spus primarul Violeta Țăran. Ea a arătat că Formaţia de Dansuri pe Generaţii din Berchişeşti a fost înfiinţată în anul 1981, sub îndrumarea regretatei învăţătoare Emilia Popovici şi a Eugeniei Pădure.

Festivalul „Comori de suflet românesc" are un caracter educativ pentru artiştii amatori din lumea satului şi doreşte să sensibilizeze opinia publică în vederea identificării valorilor culturale tradiţionale specifice fiecărei vetre folclorice. Concursul se va desfăşura în două etape, prima fiind fazele zonale, iar cea de-a doua faza finală. Câștigătorii fazelor zonale vor fi selectaţi pentru a participa la faza finală a concursului, care va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, în perioada 27 – 29 iulie, la Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formaţia de dansuri pe generaţii din Berchişeşti, laureată la Festivalul concurs de folclor „Comori de suflet românesc”.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formaţia de dansuri pe generaţii din Berchişeşti, laureată la Festivalul concurs de folclor „Comori de suflet românesc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei