Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 69 (6779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Marş pentru viaţă

Câteva sute de oameni au protestat, sâmbătă, faţă de avorturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 700 de oameni au mers, sâmbătă, pe străzile municipiului Suceava într-un „Marş pentru viaţă” pentru a protesta faţă de avorturi şi a susţine drepturile copilului nenăscut. Începând cu ora 12.00, oameni de toate vârstele, dar predominant tineri şi familii tinere cu copii, au venit pe esplanada Casei Culturii, cu steaguri ale României şi ale Republicii Moldova şi cu pancarte cu mesaje antiavort, prosarcină şi profamilie tradiţională: ”Avortul ucide România, adopţia este o soluţie nobilă”, ”Mama, îţi mulţumesc că exist”, „Avortul nu te face neînsărcinată/Te face mama unui copil mort”, „Să nu porţi centură de siguranţă este ilegal, de ce uciderea unui copil este legală?”, „Alege viaţa”, „Dumnezeu iartă şi vindecă”, „Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, „Anticoncepţionalele sunt abortive”. În fruntea militanţilor s-au aflat doi medici – chirurgul Valeriu Gavrilovici şi stomatologul Mircea Puşcaşu, dar şi foarte mulţi preoţi. Doctorul Gavrilovici a vorbit mulţimii adunate pe esplanadă, spunând că, din păcate, în România, ”de prea multă vreme vestea naşterii pruncilor nu mai este o bucurie”, că oamenii au devenit tot mai egoişti şi ipocriţi şi refuză să accepte ideea că „un avort rămâne o crimă”. „Suntem chemaţi să milităm pentru tot felul de cauze, pentru salvarea a tot felul de specii de animale, dar pentru salvarea naţiei, de ce nu milităm? Mă întreb de ce nu mai avem şi bucuria de a primi în mijlocul nostru un prunc”, a declarat cunoscutul medic, menţionând „iarna demografică”, ce duce la scăderea numărului de locuitori ai unei ţări. El a mai spus că Marşul pentru viaţă este „un act de normalitate” prin care participanţii repetă „celor care au urechi să audă” că „fiecare viaţă are dreptul să vadă lumina zilei”, că ”fiecare copil are dreptul să se nască şi să aibă o mamă şi un tată” şi că prin fiecare avort „unei inimi îi este curmat cinic, brutal, dreptul la viaţă”.

Asupra numărului mare de avorturi care se întâmplă în România a avertizat şi Maria Mandici, educatoare la Grădiniţa ”Sfântul Ioan cel Nou”, care a spus că „în fiecare zi mor trei sute de copii printr-un avort” şi că, din 1990 încoace, numărul avorturilor atinge 20 de milioane, deci 20 de milioane de vieţi pierdute.

 

„Avortul este o crimă împotriva copilului nenăscut”

Deşi evenimentul are clar şi o componentă religioasă, în discursuri nu s-a auzit cuvântul „păcat” în legătură cu avortul, vorbitorii utilizând sintagma „crimă” împotriva copilului nenăscut. Mai mult, participanţii au subliniat că nu militează pentru interzicerea avorturilor în România, ci descurajarea acestora şi conştientizarea răului pe care îl produc atât la nivel individual, cât şi pentru continuitatea naţiei.

Preotul Ioan Duţuc, de la Biserica „Sfântul Andrei” din Suceava, ne-a declarat că scopul manifestării este de a conştientiza „pe cei care nu şi-au pus încă problema” că ”viaţa ia naştere din momentul conceperii” şi că „avortul este o crimă împotriva copilului nenăscut”. „Cred că este nevoie de o consiliere serioasă înaintea unei decizii de avort. Rolul nostru, ca preoţi, este să aducem  în faţă toate opţiunile unui astfel de demers”, a spus preotul.

Pe traseul esplanada Casei Culturii – Prefectură – Palatul de Justiţie – Primăria Suceava – Spitalul de Urgenţă şi retur, cu staţie finală Biserica „Sfântul Dumitru” manifestanţii s-au deplasat acompaniaţi de muzică şi de scurte intervenţii ale doctorilor Valeriu Gavrilovici şi Mircea Puşcaşu. Din când în când, se auzeau voci de copii spunând ”te iubesc, mami, că m-ai născut”.

A IX-a ediţie a Marşului pentru Viaţă s-a desfăşurat, conform organizatorilor, în peste 300 de localităţi din România şi din Republica Moldova.

În acţiune au fost implicate numeroase asociaţii şi fundaţii locale reunite în Alianţa Bucovina pentru Viaţă: Asociaţia ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, Drone Master, Asociaţia Rădăcini şi Aripi – Educaţia Adulţilor, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf. Ioachim şi Ana, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Asociaţia Kozaciok. Alianţa Bucovina pentru Viaţă derulează şi alte activităţi,  conferinţe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecţii de filme documentare, emisiuni TV, campanii de pliante, articole în presă tipărită şi pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material şi consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sute de oameni au protestat, sâmbătă, faţă de avorturi.
 Vizualizări articol: 1909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.28/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 18 voturi
Câteva sute de oameni au protestat, sâmbătă, faţă de avorturi4.3518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei