Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 64 (6774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectele drogurilor „ușoare”

Doi tineri cu stări de rău în urma consumului de etnobotanice au ajuns la UPU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din municipiul Suceava, unul în vârstă de 19 ani, iar altul în vârstă de 28 de ani, au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe Suceava în ultimele zile cu stări de rău și de agitație psihomotorie,  după ce au consumat etnobotanice.

Primul pacient, tânărul în vârstă de 19 ani, a ajuns la spital vinerea trecută, după ora 23.00. Acesta a declarat că este consumator ocazional de substanțe interzise și a fost transferat pe secția de Psihiatrie, pentru tratament și consult de specialitate.

Al doilea pacient, în vârstă de 28 de ani, a ajuns la UPU Suceava în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 4.00. Acesta era deja luat în evidențe ca un consumator cronic de substanțe interzise și a ajuns și el la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava.

Conform procedurilor, ambilor li s-au recoltat probe toxicologice pentru a se stabili natura substanțelor interzise consumate.

Deși numărul celor care ajung la spital cu intoxicații cu etnobotanice nu este foarte mare, asta nu înseamnă că numărul de consumatori este în scădere, din contră.

Periodic, tineri care consumă droguri, în special etnobotanice, sunt depistați de patrulele de jandarmi sau poliție în locuri publice.

Numai de la începutul acestui an, jandarmii au constatat în flagrant 7 infracțiuni la Legea 143/2000, pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Este vorba de opt tineri prinși cu etnobotanice asupra lor, dintre care trei minori.

Sublocotenentul Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, ne-a declarat că din cele 7 cazuri, șase au fost depistate în municipiul Suceava și unul la Gura Humorului.

Toate aceste cazuri ajung în cercetare la polițiștii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava.

Tinerii despre care se adună date că au și distribuit etnobotanice, chiar și într-un cerc foarte restrâns, ajung inculpați trimiși în judecată.

Dosarele vizează combaterea produselor etnobotanice (Legea 194/2011), iar infracţiunea pentru care sunt judecaţi inculpaţii este cea de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

Principalii vizați sunt însă dealerii mari de etnobotanice, care au ajuns deja la afaceri în adevăratul sens al cuvântului, în care se învârt sume mari de bani. Ultimele acțiuni spectaculoase ale structurilor antidrog au fost împotriva dealerilor de etnobotanice de la Rădăuți. Capii grupării se află în stare de arest preventiv, nefiind încă trimiși în judecată. Ei sunt anchetați pentru trafic de droguri, fiind acuzați că și-au reluat activitatea infracțională deși erau deja sub control judiciar pentru fapte de același gen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri cu stări de rău în urma consumului de etnobotanice au ajuns la UPU Suceava.
 Vizualizări articol: 3324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Doi tineri cu stări de rău în urma consumului de etnobotanice au ajuns la UPU Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei